marți, martie 26, 2024

Atitudine fermă în statele Uniunii Europene faţă de imamii-spioni ai DIB

,,Este scandalos ca imamii DITIB-ului prin exploatarea libertății religioase să spioneze pentru regimul dictatorial Erdogan. Trebuiele pus punct colaborării cu DITIB. Nu trebuie să acceptăm ca despotul turc să infiltreze reprezentanții DITIB în clasele școlilor. Partidul de stînga cere ca agenții de spionaj al lui Erdogan să părăsăsească țara”

Confirmarea sfaptelor de spionaj ale imamilor Direcţiei Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia (Diyanet İşleri Başkanlığı sau DİB) în Germania, nu satisface exigenţele exprimate de dorinţa de corectitudine a statului german.

„DIB nu este Organizație de Informații, dar se comportă ca o organizație de informație” (Volker Beck)

În Berlin, apelurile de clarificare a situaţiilor de acest gen se multiplică pe zi ce trece. Vectorii politicii de stânga din Germania au criticat situaţia în termeni duri, declarând următoarele ,, Este scandalos ca imamii DITIB-ului prin acţiuni de exploatare a libertății religioase, să spioneze în favoarea regimul dictatorial Erdogan”.

Secretarul general (al Uniunii Islamo-Turce a Direcției Cultului Islamic” sau ,,DITIB”), Bekir Alboğa, si-a cerut scuze după ce a recunoscut la Deutshce Welle Türkçe, că unii imami au trimis informații la Ankara.

Bekir Alaboga: ,, În urma unei greșeli, unii dintre imamii Diyanetului, s-au crezut interlocutori în acest sens și au împărtășit informații crezând că fac un lucru bun”a confirmat el.

imam

,,Spionii lui Erdogan să fie deportați”

Politicieni germani nu s-au declaraţi satisfăcuți de declarațiiile lui Alboga și au cerut ca spionajul să fie cercetat în profunzime.

Președintele federal al Grupului parlamentar al Partidului Stânga, Sahra Wagenknecht a precizat într-un mod dur ,, Spionii lui Erdogan să fie deportați din țară!.

Wagenknecht a mai precizat că după această confirmare, Ministerul de Interne trebuie să acționezeân privinţa imamilor- spioni ai DITIB .

,,Este scandalos ca imamii DITIB-ului prin exploatarea libertății religioase să spioneze pentru regimul dictatorial Erdogan. Trebuiele pus punct colaborării cu DITIB. Nu trebuie să acceptăm ca despotul turc să infiltreze reprezentanții DITIB în clasele școlilor. Partidul de stînga cere ca agenții de spionaj al lui Erdogan să părăsăsească țara”s-a precizat.

După acuzațiile de spionaj practicate de imami, luna trecută, deputatul Partiului Ecologist, Volker Beck, a depus o plângere penală la Procurorul General Federal și a cerut ca DITIB să dea lista cu imamii-spioni, procurorului general.

Deputatul Beck aprecizat că așa se vede că spionarea făcută de DITIB este în favoarea Direcţiei Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia (Diyanet İşleri Başkanlığı sau DİB). „DIB nu este Organizație de Informații, dar se comportă ca o organizație de informație,a adăugat el.

Olanda a deportat atașatul spion DIB

Yusuf Acar, ile ilgili görsel sonucuLuna trecută, la apelul Ministrul de Externe al Olandei, Bert Koenderes, l-a deportat pe Yusuf Acar, Consilier DIB la Ambasada Turcă de la Haga, pe motiv că aduna informații despre persoanele care se manifestă ca fiind împotriva guvernului şi a preşedintelui Erdogan.

Yusuf Acar a confirmat pentru ziarul De Telegraaf că a realizat un raport întocmit pe baza activităţii sale de urmările şi spionare a persoanelor care s-ar exprima împotriva politicii guvernamentale din Turcia, a preşedintelui Erdogan sau care ar face parte din mişcarea Hizmet ori ar fi simpli simpatizanţi ai acesteia.

Activitatea confirmată de spionare realizată de Yusuf Acar, a declanşat o criză politică -diplomatică între Turcia și Olanda.


SURSA: Deutshce Welle Türkçe

Erdogan l-a felicitat pe Putin pentru victoria electorală. Turcia pregătită să revină „la masa negocierilor cu Ucraina”

Nu este prima dată când Erdogan își oferă serviciile ca mediator în război, încercând să mențină relații de prietenie atât cu Putin, cât și cu președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

CEDO acuză Turcia pentru arestarea preventivă a reporterului Zaman după lovitură de stat

Curtea de la Strasbourg și-a anunțat, marți, hotărârile privind cazul lui Ayşenur Parıldak, în vârstă de 34 de ani, constatând încălcările a două legi: articolului 5 (dreptul la libertate și securitate) și articolului 10 (libertatea de exprimare) din cauza dovezilor insuficiente pentru arestarea și durata excesivă a arestării sale preventive.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.