joi, noiembrie 30, 2023

Antalya lovită de inundații:„Nu am văzut o astfel de situație de 50 de ani”

Inundații au avut loc, duminică seară, în urma ploilor abundente prin districtul Kumluca și Finike, din provincia Antalya.

Pâraiele s-au revărsat după ploaia care a început, ieri după-amiază, inundând case și afaceri.

Primarul Kumluca, Mustafa Köleoğlu, a explicat situația într-o postare pe contul său de Twitter.

 „Din cauza prăbușirii tuturor podurilor din centru, apa de ploaie a provocat inundații, a avariat parterurile și mașinile. Nu am văzut o astfel de situație în district de 50 de ani.”, afirmă edilul.

Unele autovehicule au fost târâte de ape în centrul orașului, iar cei blocați în autovehicule au fost salvați cu ajutorul utilajelor de construcții.

Guvernatorul districtual Kumluca și guvernatorul districtual adjunct Finike au anunțat că școlile primare și generale din Kumluca și Finike au fost suspendate pentru o zi din cauza inundației.

Cele două districte Kumluca și Finik sunt cunoscute ca „depozitul portocalului din Turcia”. În Antalya sunt produse 30 la sută din legume și fructele din Turcia.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.