joi, martie 23, 2023

Antalya lovită de inundații:„Nu am văzut o astfel de situație de 50 de ani”

Inundații au avut loc, duminică seară, în urma ploilor abundente prin districtul Kumluca și Finike, din provincia Antalya.

Pâraiele s-au revărsat după ploaia care a început, ieri după-amiază, inundând case și afaceri.

Primarul Kumluca, Mustafa Köleoğlu, a explicat situația într-o postare pe contul său de Twitter.

 „Din cauza prăbușirii tuturor podurilor din centru, apa de ploaie a provocat inundații, a avariat parterurile și mașinile. Nu am văzut o astfel de situație în district de 50 de ani.”, afirmă edilul.

Unele autovehicule au fost târâte de ape în centrul orașului, iar cei blocați în autovehicule au fost salvați cu ajutorul utilajelor de construcții.

Guvernatorul districtual Kumluca și guvernatorul districtual adjunct Finike au anunțat că școlile primare și generale din Kumluca și Finike au fost suspendate pentru o zi din cauza inundației.

Cele două districte Kumluca și Finik sunt cunoscute ca „depozitul portocalului din Turcia”. În Antalya sunt produse 30 la sută din legume și fructele din Turcia.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.