luni, septembrie 25, 2023

Antalya: Gâște exilate, după ce au mușcat un copil

Administrația Muzeului Antalya a decis să exileze gâștele din grădină în urma unui incident în care un copil a fost vătămat de una dintre gâște, a informat Hurriyet Daily.

În timpul unei vizite, un copil a încercat să alunge una dintre gâște iar pasărea l-a mușcat de șold și picior. Deși incidentul a fost rezolvat în muzeu, familia copilului a depus o plângere la minister.

Gâștele sunt înregistrate în inventarul muzeului, prin urmare administrația a trimis gâștele în orașul antic Perge, la 20 de kilometri distanță de muzeu.

„Am folosit gâștele din grădina muzeului drept  paznicdar  și din motive vizuale”, a declarat un angajat de la Muzeul Antalya.

„Singurul lucru pe care îl puteam făce era să trimitem gâștele de la muzeu, așa că le-am trimis la Perge. Acum, le numim gâștele exilate din Perge ”, a adăugat el.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...