luni, aprilie 15, 2024

Masă caldă pentru mai mult de 200 de oameni. Un investitor turc a înființat o cantină sociale în Turdă

Un investitor turc a înființat o nouă cantină sociale care asigură masă pentru mai mult 200 de oameni din Turda.

Cristian Matei, primarul din Turda, alături de investitorul turc, Levent Atin a inaugrat, sămbătă, o nouă cantină socială, unde mai mult de 200 de cetățeni vor primi o masă caldă.

“Mi-am dorit din tot sufletul să oferim un cadou special de Crăciun persoanelor nevoiașem astfel că am reușit să inaugurăm Cantina Socială”, a declarat primarul Tudei.

Cristian Matei, primarul din Turda, alături de investitorul turc, Levent Atin la inaugurarea cantinei sociale.

Acesta inițiativă nu este prima de acest fel, în urmă cu 10 ani, afaceristul turc a mai deschis o cantină socială, în sectorul 2, din București, unde mai mult de 400 de oameni fără posibilități primesc o masă caldă în fiecare zi.

“Ne bucurăm foarte tare. Acum 10 ani am mai deschis o cantină, mă bucur că și persoane din Turda vor beneficia de o masă caldă”, a spus Levent Atin. Afaceristul a precizat că din 2020 numărul beneficiarilor care vor avea o masă caldă asigurată zilnic, se va mări.

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..