sâmbătă, mai 25, 2024

Antalya: Anchetă împotriva farmaciei care vinde medicamente ieftine turiştilor

O anchetă a fost declanșată în Antalya împotriva unei farmacii, după un videoclipul publicat de un cuplu rus, conform Bold Medya.

O familie de ruși din districtul Kemer, din Antalya a publicat pe YouTube, videoclipuri promoționale despre unde ar trebui să cumpere rușii care locuiesc în Antalya, fapt care este interzis de legea turcă.

În videoclipul de 46 de minute, care care aceștia spun că în această farmacie se vând cele mai ieftine medicamente, a stârnit critici în rândul farmaciștilor.

Pedepse pentru promovarea farmaciilor

Proprietarii farmaciei din Kemer au depus o plângere la Camera Farmaciştilor din Antalya cu privire la farmacie legată de filmul promoţional, despre care se afirmă că este împotriva Legii Farmaciştilor şi Farmaciilor nr. 6197.

Camera Farmaciştilor din Antalya, İsmail Erçin, declară că, legislația din Turcia interzice reclamele farmaciilor şi a fost declanşată o anchetă cu privire la această farmacie.

„Să se desfășoare ancheta. Au fost unii care au fost condamnați la 15 zile de închisoare sau doar au primit un avertisment.”, afirmă farmacistul, menționând că Curtea de Demnitate va decide cu privire la farmacie.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park.