joi, septembrie 21, 2023

Antalya: Anchetă împotriva farmaciei care vinde medicamente ieftine turiştilor

O anchetă a fost declanșată în Antalya împotriva unei farmacii, după un videoclipul publicat de un cuplu rus, conform Bold Medya.

O familie de ruși din districtul Kemer, din Antalya a publicat pe YouTube, videoclipuri promoționale despre unde ar trebui să cumpere rușii care locuiesc în Antalya, fapt care este interzis de legea turcă.

În videoclipul de 46 de minute, care care aceștia spun că în această farmacie se vând cele mai ieftine medicamente, a stârnit critici în rândul farmaciștilor.

Pedepse pentru promovarea farmaciilor

Proprietarii farmaciei din Kemer au depus o plângere la Camera Farmaciştilor din Antalya cu privire la farmacie legată de filmul promoţional, despre care se afirmă că este împotriva Legii Farmaciştilor şi Farmaciilor nr. 6197.

Camera Farmaciştilor din Antalya, İsmail Erçin, declară că, legislația din Turcia interzice reclamele farmaciilor şi a fost declanşată o anchetă cu privire la această farmacie.

„Să se desfășoare ancheta. Au fost unii care au fost condamnați la 15 zile de închisoare sau doar au primit un avertisment.”, afirmă farmacistul, menționând că Curtea de Demnitate va decide cu privire la farmacie.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Judecat pentru insultă: Kılıçdaroğlu riscă să fie interzis din politică, plus 2 ani de închisoare

Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidului Popular Republican (CHP), a fost obligat să se prezinte în instanță în calitate de inculpat într-o citație trimisă pe 11 septembrie.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Nou record! Turcii au cheltuit peste 190 de miliarde de lire în 7 zile, pe fondul crizei economice

O cheltuială record de 191,1 de miliarde de lire a fost făcută în prima săptămână a lunii septembrie, după ce cetățenii turci, a căror putere de cumpărare a scăzut, și-au folosit cardurile de credit.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

COVID-19 în Turcia: Ministrul sănătății anunță 9 cazuri de variantă Eris

Primele nouă cazuri ale variantei Eris de coronavirus au fost detectate în Turcia, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.