vineri, martie 29, 2024

Amprentele şi vulnerabilitatea digitală

Cercetătorii japonezi susțin că au reușit să copieze amprente dintr-o fotografie digitală a unei persoane care făcea semnul victoriei și al păcii (degetul arătător și cel mijlociu ținute deschise în formă de V), fapt ce ridică întrebări cu privire la potențialul furtul de astfel de informații.

Amprentele, unul dintre mijloacele de autentificare pentru a accesa diverse device-uri, pot fi vulnerabile în fotografiile digitale

 

„Cineva se poate folosi de astfel de date pentru a-și asuma altă identitate, cu scopul de a accesa un smartphone sau pentru a intra prin efracție într-o zonă restrânsă, cum ar fi un apartament”, a declarat Isao Echizen, profesor la Institutul National de Informatică din Japonia, pentru Reuters Television.

Japonezii fac în mod frecvent semnul păcii atunci când pozează.

amprente 1

Echizen și colegul său cercetător Tateo Ogane au reprodus un experiment vinerea trecută, în care au extras amprentele digitale ale lui Echizen dintr-o fotografie digitală făcută de la o distanță de trei metri. Clișeul de înaltă rezoluție a fost realizat cu un obiectiv de 135 mm montat pe un aparat foto digital SLR.

Autentificarea prin scanarea amprentei digitale — pentru a accesa telefoane mobile, laptopuri, hard disk-uri externe, portofele electronice sau alte device-uri — este din ce în ce mai folosită ca alternativă la autentificarea cu parole sau coduri. AGERPRES

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.