sâmbătă, octombrie 5, 2024

Amnesty International acuză Roma şi UE de „complicitate” la abuzurile suferite de migranţi în Libia

Foto 2 paolo-gentiloni
Gentiloni afirmă că graţie acordurilor semnate între Roma şi Tripoli pentru a stăvili fluxurile de migranţi, agenţiile ONU pot acum să intervină în Libia, iar repatrierile voluntare dinspre Libia au crescut „de la mai puţin de 3.000 anul trecut, la peste 15.000 astăzi şi ar putea depăşi 20.000 în acest an”.

Italia „ţine capul sus” în problema migraţiei, a declarat marţi şeful executivului  italian, Paolo Gentiloni. Amnesty International a acuzat Roma şi Uniunea Europeană de „complicitate” la abuzurile suferite de migranţi în Libia, informează AFP.

„În sfârşit, s-au aprins proiectoarele asupra situaţiei privind drepturile omului în Libia. Este meritul nostru”, a spus Gentiloni în timpul a două discursuri susţinute în faţa senatorilor, apoi în faţa deputaţilor înainte de summitul european de la Bruxelles.
În Italia, „sosirile de migranţi au scăzut cu 30% în acest an şi cu 69% în ultimele cinci luni. De la 1 iulie, aceasta reprezintă o scădere cu 80.000 de persoane în raport cu 2016, un rezultat ce nici nu se putea prevedea”, a subliniat şeful guvernului de la Roma.

„În spatele acestor cifre nu se află o baghetă magică”, a insistat Gentiloni, evocând „o muncă enormă” împreună cu paza de coastă libiană, „autorităţile libiene, comunităţile locale, miliţiile şi forţele prezente” la faţa locului, precum şi cu ţările de origine şi de tranzitare a migranţilor.

În acest context, Italia „poate avea mândria de a fi ţara care să dea un bun exemplu în Europa, atât pentru primirea şi salvarea vieţilor pe mare, cât şi pentru a-i face pe traficanţii de fiinţe umane să sufere înfrângeri serioase, măsurabile şi sper stabile”, a insistat Gentiloni.

Dat fiind aceste rezultate, în timpul summitului de la Bruxelles „vom întreba dacă a venit în sfârşit momentul să investim cu toţii (în problema migraţiei). Sunt relativ optimist”, a dat el asigurări.

 


 

20 de avioane aterizează de urgență pe aeroportul din Istanbul în urma atacurilor asupra Israelului

Cel puțin 20 de avioane au efectuat o aterizare de urgență pe aeroportul din Istanbul, după ce mai multe țări din Orientul Mijlociu și-au închis spațiul aerian în urma atacurilor aeriene recent începute ale Iranului împotriva Israelului. 

Diplomați turci acuzați de trafic de persoane și fraudă în Washington

Avocații lui Agdipa spun că aceasta a sosit la Washington în februarie 2020, așteptându-se la condițiile prevăzute în contractul ei de muncă – o săptămână de lucru de 35 de ore la 14 dolari pe oră.

Criza economică din Turcia. Studenții din Istanbul nu își pot permite locuințe sau bunuri de bază

Costul vieții pentru studenții din Istanbul a depășit salariul minim pe economie, potrivit „Student Cost of Living Survey” realizat de Agenția de Planificare din Istanbul (IPA).

Primarul New Yorkului susține că zborurile și cazările de lux, finanțate de Turcia, au fost cadouri, nu mită

Alex Spiro, avocatul lui Adams, susține că rechizitoriul în acest caz susține o schemă de „mită” care nu îndeplinește definiția luării de mită și, într-adevăr, nu echivalează deloc cu o crimă federală”.

„Minerii merg desculți” Proteste în fața parlamentul turc, în ciuda intervenției poliției

Compania, deținută de deputatul din partidul lui Erdogan, Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Ferhat Nasıroğlu, din districtul Soma, din Manisa, a concediat mineri pentru aderarea la Uniunea Minerilor Independenti (Bağımsız Maden İş).

Criza economică din Turcia: Impozit de 10% pe profitul companiilor

Cota minimă de impozitare internă pentru câștigurile companiilor va de minim 10% înainte de deduceri și scutiri, potrivit unui decret publicat, sâmbătă, în Monitorul Oficial de Ministerul Trezoreriei și Finanțelor.