vineri, aprilie 8, 2022

Ambasadorul François Saint-Paul „Maison de France” la Cluj-Napoca

Ambasadorul Franței în România,Excelenţa Sa ,dl. François Saint-Paul, a participat miercuri la deschiderea noului an universitar pentru studenții francezi și francofoni de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj, el anunțând în cadrul evenimentului înființarea unei „Maison de France” (Casă a Franței), care va fi deschisă cu sprijinul Institutului Francez Cluj.

În Cluj-Napoca, care este unul dintre marile centre universitare din țară, studiază, la toate universitățile, 1.400 de studenți francezi, dintre care cei mai mulți provin de la Universitatea de Medicină și Farmacie.

Ambasadorul Franței a anunțat și înființarea unei „Maison de France” (Casă a Franței), care va fi deschisă cu sprijinul Institutului Francez Cluj, care o va și găzdui. La acest proiect vor contribui și comunitatea oamenilor de afaceri francofoni, dar și studenții francezi din Cluj. Ulterior anunțării acestui proiect, ambasadorul a fost primul care a achitat cotizația de membru către cel care coordonează Institutul Francez din Cluj.

Ambasadorul Franței a anunțat și înființarea unei „Maison de France” (Casă a Franței), care va fi deschisă cu sprijinul Institutului Francez Cluj, care o va și găzdui.

 

Potrivit ambasadorului, studenții proveniți din Franța, care învață la Cluj, reprezintă un procent de 25% dintre francezii aflați în România.

Astfel, la întâlnirea organizată miercuri, diplomatul a pus accent, în discursul său, pe importanța integrării tinerilor francezi în comunitatea din România, și i-a îndemnat să învețe să comunice în limba țării, pe care el însuși nu o consideră o limbă extrem de dificilă.

Ambasadorul le-a urat succes tinerilor în noul drum care li se deschide în față și le-a atras atenția că nu sunt la Cluj printr-un program Erasmus de șase luni, ci pentru șase ani de studiu.

Deschiderea anului universitar pentru studenții francezi organizată miercuri face parte dintr-o serie de evenimente pregătite de UMF pentru o mai bună integrare a tinerilor.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca în parteneriat cu organizațiile studenșesti EMSA (English Medical Student) și CMC (Corporation Médecine de Cluj), cu Ambasada Franței în România și Institutul Francez din Cluj-Napoca organizează, în perioada 28-30 septembrie 2016, un seminar de integrare a studenților din secțiile cu predare în limba engleză și în limba franceză. Activitățile se vor desfășura în paralel, sub denumirea Séminaire de Pre-rentrée, respectiv Welcoming days. Este vorba despre o acțiune care, dincolo de a spune bun venit studenților admiși în anul I la secțiile cu predare în limbi străine de la Facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, își propune să faciliteze integrarea studenților străini, care provin din 63 de țări din întreaga lume.

„Acest seminar sperăm să se dovedească util pentru tinerii care provin dintr-o altă țară și pe care nu o cunosc foarte mult și atunci organizăm aceste manifestări pentru a-i ajuta să se integreze mai bine în comunitatea academică și în viața orașului nostru”, a declarat decanul Facultății de Medicină din UMF Cluj, Anca Buzoianu. Din cei 9.000 de tineri care studiază la UMF Cluj 2.200 sunt străini, iar dintre aceștia 900 sunt francezi.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii