miercuri, aprilie 24, 2024

Alegeri în SUA: Trump, acuzat că și-a folosit fundația caritabilă în scopuri personale

După cum ne aducem lesne aminte, în Statele Unite ale Americii, minciuna este delictul care poate distruge fără nici o îndoială destinul unui politician. De aceea ceea ce s-a descoperit recent referitol la candidatul Republicanului, nu poate decât să îi îngrijoreze pe aceştia. Căci, iată, candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a folosit fundația sa de caritate pentru a plăti amenzi în urma unor procese, fapte  contrare reglementărilor fiscale, a relatat marți Washington Post, preluat de AFP.

Conform cotidianului citat, miliardarul a reglat prin fundația sa plata a 258.000 de dolari despăgubiri în numele său în cadrul unor reglementări pe cale amiabilă, în contextul în care fundația sa trebuie să servească doar scopurilor caritabile.

În 2007, de exemplu, fundația a transferat 120.000 de dolari unei asociații de foști militari în cadrul unei reglementări cu administrația orașului Palm Beach, care l-a dat în judecată pe Donald Trump din cauza înălțimii neregulamentare a unui drapel american pe una dintre proprietățile sale.

Washington Post analizează de mai multe săptămâni conturile fundației și a descoperit că Donald Trump nu a mai contribuit cu niciun dolar din 2009. În schimb, organizația caritabilă este finanțată prin donații ale unor terți.

„Evident, Fundația Trump nu mai este o organizație caritabilă, așa cum nici Universitatea Trump nu era o instituție de învățământ superior”

 

Fundația Trump a plătit totuși pentru tranzacții care par să fi fost exclusiv în beneficiul lui Donald Trump sau al companiilor sale. Achiziția pentru 20.000 de dolari la o licitație a unui portret al omului de afaceri în 2007 este un exemplu.”Evident, Fundația Trump nu mai este o organizație caritabilă, așa cum nici Universitatea Trump nu era o instituție de învățământ superior”, a spus purtătoarea de cuvânt a candidatei democrate Hillary Clinton, Christina Reynolds. „Este nevoie urgent ca el să își facă publice declarațiile de venit, pentru a vedea dacă problemele sale fiscale vizează de asemenea și situația finanțelor personale”, a adăugat ea.

Democrații susțin că aceste fapte nu sunt suficient de mult acoperite de media, acuzate că sunt mai indulgente în felul în care tratează personalitatea și trecutul lui Donald Trump decât în cazul lui Hillary Clinton. Echipa de campanie a lui Donald Trump nu a făcut niciun cocomentariu în legătură cu dezvăluirile din Washington Post.(Agerpres,AFP).

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.