sâmbătă, ianuarie 28, 2023

AHMET ŞIK, ELIBERAT DUPĂ 425 ZILE DE DETENȚIE DENUNȚĂ SULTANATUL MAFIEI

Cunoscutul jurnalist de investigații turc Ahmet Şık, eliberat vineri seară din închisoare după 425 de zile de detenție, şi-a reluat sâmbătă criticile la adresa guvernului, denunțând ceea ce el a calificat drept ”sultanatul mafiei”, transmite dpa.

”Garantez că acest sultanat al mafiei se va încheia. Atunci ne vom bucura”, a afirmat Şık, potrivit unei înregistrări video postate online.

Ahmet Şık este unul dintre cei 18 jurnaliști şi membri ai conducerii cotidianului de opoziție Cumhuriyet care fac obiectul unor procese judiciare în Turcia.

Fostul redactor-șef al publicației, Can Dundar, trăiește în exil în Europa după ce a fost condamnat la închisoare de un tribunal turc. Dündar şi colegul său Erdem Gül, de la Cumhuriyet, au fost condamnați în mai 2016 pentru difuzarea unei înregistrări video despre care afirmă că arată cum serviciile secrete turce transportau arme în Siria.

Regimul condus de președintele turc Recep Tayyip Erdogan susține că Can Dündar face parte din mișcarea clericului Fehtullah Gülen, considerată de Ankara drept organizatoarea tentativei de lovitură de stat din iulie 2016.

cumhurietTot vineri seară a fost eliberat din închisoare şi actualul redactor-şef al publicației Cumhuriyet, Murat Sabuncu, însă a rămas în detenție un membru al conducerii administrative publicației, Akın Atalay, în cazul acestuia procesul urmând să fie reluat săptămâna viitoare. AGERPRES

 

 

 

 

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.