vineri, septembrie 2, 2022

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional


Cel mai mare aeroport din Turcia a avut peste 26,4 milioane de pasageri la nivel global anul trecut, în creștere cu 66% față de anul precedent, clasându-se pe locul doi,  conform Anadolu Agency.

Datele bazate pe clasamentul Aeroports Council International (ACI) au arătat că  în 2021, doar un aeroport a avut un volum internațional de pasageri mai mare decât Aeroportul Istanbul din Turcia.

Aeroportul din Istanbul, cel mai mare din Turcia, a avut peste 26,4 milioane de pasageri internaționali în 2021, în creștere cu 66% față de anul precedent, sub umbra restricțiilor de călătorie cauzate de COVID-19.

Acest lucru a adus Aeroportul Istanbul pe locul doi la nivel global în ceea ce privește volumul de pasageri, trecând cu patru locuri față de locul șase de anul trecut. În 2019 s-a clasat doar pe locul 14.

„Clasamentul mondial al traficului de pasageri ACI spune povestea unei tendințe încurajatoare de redresare, cu cele mai multe dintre cele mai aglomerate aeroporturi recurente dinainte de COVID-19 revenind înapoi în frunte”, a declarat Luis Felipe de Oliveira, directorul general mondial ACI.

Dubai pe primul loc

Aeroportul Internațional Dubai din Emiratele Arabe Unite s-a clasat pe primul loc cu 29,1 milioane de pasageri internaționali anul trecut, în timp ce aeroportul olandez Amsterdam Schiphol s-a clasat pe locul al treilea.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...