miercuri, aprilie 13, 2022

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional


Cel mai mare aeroport din Turcia a avut peste 26,4 milioane de pasageri la nivel global anul trecut, în creștere cu 66% față de anul precedent, clasându-se pe locul doi,  conform Anadolu Agency.

Datele bazate pe clasamentul Aeroports Council International (ACI) au arătat că  în 2021, doar un aeroport a avut un volum internațional de pasageri mai mare decât Aeroportul Istanbul din Turcia.

Aeroportul din Istanbul, cel mai mare din Turcia, a avut peste 26,4 milioane de pasageri internaționali în 2021, în creștere cu 66% față de anul precedent, sub umbra restricțiilor de călătorie cauzate de COVID-19.

Acest lucru a adus Aeroportul Istanbul pe locul doi la nivel global în ceea ce privește volumul de pasageri, trecând cu patru locuri față de locul șase de anul trecut. În 2019 s-a clasat doar pe locul 14.

„Clasamentul mondial al traficului de pasageri ACI spune povestea unei tendințe încurajatoare de redresare, cu cele mai multe dintre cele mai aglomerate aeroporturi recurente dinainte de COVID-19 revenind înapoi în frunte”, a declarat Luis Felipe de Oliveira, directorul general mondial ACI.

Dubai pe primul loc

Aeroportul Internațional Dubai din Emiratele Arabe Unite s-a clasat pe primul loc cu 29,1 milioane de pasageri internaționali anul trecut, în timp ce aeroportul olandez Amsterdam Schiphol s-a clasat pe locul al treilea.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca