vineri, decembrie 25, 2020

A fost premiată creativitatea : Gală Internaţională la Iaşi

La Iasi s-a desfasurat Creative Industries Awards – Gala Premiilor in Industriile Creative editia a III-a. Este prima gala internationala de acest fel, ce premiaza personalitati si institutii care prin activitatile lor contribuie la dezvoltarea industriilor creative.Evenimentul este organizat de catre specialisti din colectivul de cercetare care a conceput unitatile de competenta ale standardelor ocupatiilor legale de Manechin si Organizator spectacole. De aceea premiile galei reprezinta o recunoastere avizata pentru profesionistii industriilor creative.

 În acest an Gala Creative Industries Awards s-a desfăşurat în cadrul Festivalului Internaţional KASTA MORRELY FASHION WEEK, la Centrul de Evenimente AGORA Iaşi.

 

 Interesul international pentru gala s-a manifestat de la prima editie, din 2014 fiind prezente si premiate valori ale industriilor creative din 8 state si doua continente: Asia si Europa.

 Au fost premiate institutii, branduri si personalitati evaluate ca valori nationale si internationale din Azerbaijan, Bulgaria, Grecia, Liban, Moldova, Muntenegru, Olanda, Portugalia si România. Titlul si Trofeul de Excelenta „Designer de onoare al Festivalului Kasta Morrely Fashion Week” i-a revenit lui Addy van den Krommenacker, designer Casa Regala a Olandei

Trofeul de Excelenta pentru Profesionalism si Creativitate in Design Vestimentar ,lui Bassam Al Cherif, Liban ;A Montra Vip, Portugalia ;Nanette, Romania; Trofeul Special pentru Creativitate in Design Vestimentar; Chris & Tonia — Grecia ;Nada Koljensic — Muntenegru ;Francess by StefaniaPatcas — Romania ;Merlina & Tina Fashion — Bulgaria; Gulnare Khahilova — Azerbaijan

Trofeul de Excelenta „Profesionalism si creativitate in Arta Fotografica” — MAROONI .Sursă: Creative Industries Awards — Gala Premiilor in Industriile Creative este marca inregistrata Asociatia Kasta Morrely.www.kastamorrely.ro

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con

Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.Un total de...

Istanbul: O linie de metrou va fi construită către moscheea preferată a lui Erdogan

Conform, Monitorului Oficial, de pe 17 decembrie, ministerul va construi calea ferată până la moscheea Grand Çamlıca, care a fost finalizată în 2019.

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Turcia crește cenzura:“O instituție publică crucială a devenit un braț al lui Erdoğan”

Într-o conferință de presă, marți, HRW a semnalizat că RTÜK a contribuit la cenzură într-o țară în care marea majoritate a știrilor de televiziune sunt deja pro-guvernamentale prin impunerea de interdicții de difuzare de cinci zile pe două posturi TV și amenzi grele pentru alții.

Turcia a refuzat eliberarea unui ofițer care suferă de scleroză multiplă

Mustafa Özcan Çay care a fost un ofițer militar decorat de către NATO, ulterior condamnat pentru acuzații de lovitură de stat, se află încă după gratii în ciuda incapacității sale de a îndeplini chiar și cele mai elementare sarcini, cum ar fi să mănânce, să bea și să folosească baia fără asistență.

Constanța: Cadouri pentru personalul medical, în semn de mulțumire de la o școală privată

Personalul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța au primit cadouri de Crăciun din partea școlii Spectrum și Liceul Internațional de Informatică (ICHC) în semn de multumire pentru munca și efortul acestora.