marți, mai 7, 2024

Un miliard de dolari blocaţi la transfer spre Turcia dintr-o bancă americană. Suspiciunile FinCEN de „spălare de bani”.

O mişcare bancară petrecută ieri la Banca Americană ,,The Bank Of New York Mellon” conţine sâmburele unei posibile revelaţii esenţiale. Banca americană (confrom unor surse dinNew York şi din Istanbul) a blocat un transfer bancar către Turcia de circa un miliard de dolari.

În articolul publict de ziaristul Ilhan Tanir,se menţionează că proprietarul acestor bani este o persoană originară din Turcia și care ar fi şi proprietarul unei bănci din Cipru. Nu s-a amintit suma exactă și adresa din Turcia unde ar trebui transferați acești bani. Blocarea acestui transfer important către Turcia, a tensionat piațele financiare.

Conform unor surse de provenienţă Washington Point (este apropiată de intsituțiile financiare SUA) , instituția care a împiedicat transferul bancar estechiar Instituția de Crimă Financiară de la Departamentul de Trezorerie al SUA sau Fin CEN.

FinCEN, este o instituție de control superior financiar care aparține de Trezorerie al SUA și se ocupă cu combaterea spălării de bani utilizarea finanțării ilegale. Banca New York Mellon este o companie publică.

Transferul este suspectat ca fiind o operaţiune de spălare de bani , ca atare banca americană a blocat aproape 1 miliard de dolari: Transfer către Turcia dinBanca Americană ,,The Bank Of New York Mellon”

Rămâne de văzut cui urmau să îi revină aceşti bani în Turcia , iar opinia publică are deja suspiciunile ei… Ipoteza ca aceşti bani să facă parte din uriaşa avere a apropiaţilor preşedintelui turc este foarte des evocată mai ales din pricina faptului că, inclusiv astăzi Ministrul de Finanţe din Guvernul turc a declarat că, oricine reîntoarce bani în ţară nu va fi nici chestionat, nici inculpat, şi că nu contează dacă persoana respectivă i-a dobândit legal sau ilicit!

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.