sâmbătă, aprilie 20, 2024

Consecinţe pentru cetăţenii UE după votul pentru BREXIT

Cetățenii din statele UE vor avea nevoie de documente speciale pentru a locui și munci în Marea Britanie

Cetățenii din statele membre ale Uniunii Europene stabiliți în Marea Britanie vor avea nevoie de documente pentru a avea dreptul de a rămâne pe teritoriul Regatului Unit, a anunțat luni ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, potrivit The Guardian. Amber Rudd a făcut declarația în fața membrilor Camerei Comunelor, unde a explicat ce va presupune ieșirea din Uniune a Regatului Unit pentru unii dintre străinii stabiliți aici.

Opoziția laburistă a vrut să știe cum va fi posibil ca angajatorii și proprietarii apartamentelor închiriate să fac distincția între străinii care au dreptul de a locui și de a munci în Marea Britanie și cei care au ajuns în regat după intrarea în vigoare a restricțiilor ce ar interveni după Brexit. În regat sunt 3,2 milioane de cetățeni din UE, potrivit datelor oficiale ale ministerului de Interne.

„Va fi nevoie de unele documente, într-o formă sau alta”, a spus ministrul. Rudd a vorbit despre o „abordare treptată” a acestei probleme, astfel încât Guvernul să poată folosi „toate avantajele tehnologice de care dispunem pentru ca toate formele de imigrație să fie gestionate cu atenție”.

Ministrul a precizat că va mai dura până când planurile vor fi prezentate. Ministrul pentru Migrație, Robert Goodwill, a confirmat că „în acest stadiu nu este nevoie de documente în plus”. El a refuzat însă să răspundă direct la afirmația unui parlamentar liberal-democrat cum că remiterea de documente speciale pentru cetățenii UE din Marea Britanie ar putea costa 100 de milioane de lire pe an și ar presupune implicarea a 3.000 de funcționari.

https://www.theguardian.com/uk-news/2016/dec/05/amber-rudd-says-eu-nationals-in-post-brexit-uk-will-need-form-of-id

 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.