sâmbătă, mai 4, 2024

Un oraș și un cimitir vechi de acum 7.000 de ani, descoperite în Egipt

Un oraș și un cimitir vechi de peste 7.000 de ani, din Prima Dinastie din Egiptul Antic, au fost descoperite recent, în sudul provinciei Sohag, a anunțat miercuri ministrul egiptean pentru antichități, informează Reuters.

Abydos a fost capitala Egiptului către sfârșitul Perioadei Predinastice și în timpul conducerii primelor patru Dinastii Egiptene.

 

În orașul străvechi trăiau oficiali de rang înalt și constructori de morminte.Descoperirea aduce noi informații despre Abydos, unul dintre cele mai vechi orașe din Egiptul Anticţ

Dovezile arheologice au fost găsite la 400 de metri de templul lui Seti I, un memorial din Noul Regat Egiptean, astăzi în Luxor.

Până în prezent, arheologii au adus la lumină colibe, rămășițe de ceramică și unelte din fier, ca și 15 morminte imense, unele dintre ele mai mari decât cele ale regilor din Abydos, menționează oficialul egiptean. ”Dimensiunea mormintelor descoperite în cimitir este mai mare în anumite cazuri decât cea a mormintelor regale din Abydos datate din timpul Primei Dinastii, ceea ce dovedește importanța oamenilor îngropați acolo și rangul lor înalt în societatea în timpul acestei ere timpurii a istoriei Egiptului Antic.

 http://www.lemonde.fr/archeologie/article/2016/11/24/une-cite-et-une-necropole-vieilles-de-7-000-ans-decouvertes-en-egypte_5036855_1650751.html

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.