vineri, noiembrie 22, 2024

Expozanţi din 25 de ţări, la Târgul INDAGRA 2016. Preşedintele Klaus Iohannis, în dialog cu fermierii

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la o dezbatere cu agricultorii la Târgul Internaţional INDAGRA. „Promovarea produselor româneşti pe pieţele externe trebuie să fie un imperativ al dezvoltării agriculturii noastre”, le-a transmis şeful statului fermierilor prezenţi la dezbatere. Evenimentul este urmărit de Ştirile TVR, în cadrul mai multor Ediţii Speciale, transmise în direct pe TVR1. Klaus Iohannis participă la dezbaterea „Președintele României în dialog cu agricultorii”. TVR1 transmite în direct, într-o Ediţie Specială. Moderatorul dezbaterii: Gabriel Gherghescu, „Viaţa Satului”, TVR.

„România are un potenţial agricol imens şi ar trebui să fim cu toţii interesaţi de soarta agriculturii şi de perspectivele de dezvoltare. Vreau să aflu de la dvs care sunt realizările, dar şi neajunsurile şi aşteptările dvs. Există semne bune pentru agricultura noastră, care poate să devină un veritabil motor de creştere economică, atât prin performanţă, cât şi prin competitivitate”, a afirmat Klaus Iohannis.

„Cifrele arată că am avut un an agricol bun, deşi au fost şi anumite probleme, multe dintre acestea cauzate de condiţiile climatice. Pentru prima dată, producţia media de grâu a depăşit 4 tone la hectar. Agricultura modernă cere investiţii în tehnici şi tehnologii moderne care aduc nemijlocit productivitate. Fondurile europene au contribuit şi ele la acest rezultat şi este remarcabil că au fost achitate peste 3,4 miliarde de euro doar în acest an. O sumă imensă, care a contribuit la rezultatele bune”, a adăugat şeful statului.

„Trebuie să ieşim din paradigma nefastă prin care plătim despăgubiri pentru inundaţii şi secetă. Este o dovadă de lipsă a unei strategii privind infrastructura pentru irigaţii (…) Este vital ca tinerii să devină interesaţi de agricultură”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

„Deşi agricultura a fost campioană la atragerea de fonduri europene, am dezangajat un 1 miliard de euro care ar fi putut aduce multă bunăstare în mediul rural din România (…) Am reuşit să promovăm actele legislative necesare pentru exporturile României. Să nu uităm subvenţiile importante, chiar dacă au ajuns în primă fază cu întârziere, din cauza unor factori obiectivi. Nu doar în România au fost întârzieri, ci şi în alte state. Angajamentul nostru ca de la 1 decembrie să putem face plăţile normale”, a declarat ministrul Agriculturii, în cadrul dezbaterii.Întreaga dezbatere va fi difuzată, duminică, în cadrul emisiunii „Viaţa Satului”. Sursă TVR

X, platforma cheie de informarea din Turcia, pierde clienți după alegerile din SUA. Acuzații de dezinformare

„Am dorit să informăm cititorii că nu vom mai posta de pe niciun cont editorial oficial al Guardian pe site-ul de socializare X”, se arată în anunţul publicaţiei britanice, care are mai mult de 80 de conturi pe X, cu aproximativ 27 de milioane de urmăritori.

Turcia, prinsă între Orient și Occident. În NATO, dar și parteneră în blocul BRICS, cu China și Rusia?

Turcia, membră NATO, a primit statutul de țară parteneră de către grupul de națiuni BRICS, din care face parte China și Rusia, conform presei turcești.