luni, mai 6, 2024

Expozanţi din 25 de ţări, la Târgul INDAGRA 2016. Preşedintele Klaus Iohannis, în dialog cu fermierii

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la o dezbatere cu agricultorii la Târgul Internaţional INDAGRA. „Promovarea produselor româneşti pe pieţele externe trebuie să fie un imperativ al dezvoltării agriculturii noastre”, le-a transmis şeful statului fermierilor prezenţi la dezbatere. Evenimentul este urmărit de Ştirile TVR, în cadrul mai multor Ediţii Speciale, transmise în direct pe TVR1. Klaus Iohannis participă la dezbaterea „Președintele României în dialog cu agricultorii”. TVR1 transmite în direct, într-o Ediţie Specială. Moderatorul dezbaterii: Gabriel Gherghescu, „Viaţa Satului”, TVR.

„România are un potenţial agricol imens şi ar trebui să fim cu toţii interesaţi de soarta agriculturii şi de perspectivele de dezvoltare. Vreau să aflu de la dvs care sunt realizările, dar şi neajunsurile şi aşteptările dvs. Există semne bune pentru agricultura noastră, care poate să devină un veritabil motor de creştere economică, atât prin performanţă, cât şi prin competitivitate”, a afirmat Klaus Iohannis.

„Cifrele arată că am avut un an agricol bun, deşi au fost şi anumite probleme, multe dintre acestea cauzate de condiţiile climatice. Pentru prima dată, producţia media de grâu a depăşit 4 tone la hectar. Agricultura modernă cere investiţii în tehnici şi tehnologii moderne care aduc nemijlocit productivitate. Fondurile europene au contribuit şi ele la acest rezultat şi este remarcabil că au fost achitate peste 3,4 miliarde de euro doar în acest an. O sumă imensă, care a contribuit la rezultatele bune”, a adăugat şeful statului.

„Trebuie să ieşim din paradigma nefastă prin care plătim despăgubiri pentru inundaţii şi secetă. Este o dovadă de lipsă a unei strategii privind infrastructura pentru irigaţii (…) Este vital ca tinerii să devină interesaţi de agricultură”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

„Deşi agricultura a fost campioană la atragerea de fonduri europene, am dezangajat un 1 miliard de euro care ar fi putut aduce multă bunăstare în mediul rural din România (…) Am reuşit să promovăm actele legislative necesare pentru exporturile României. Să nu uităm subvenţiile importante, chiar dacă au ajuns în primă fază cu întârziere, din cauza unor factori obiectivi. Nu doar în România au fost întârzieri, ci şi în alte state. Angajamentul nostru ca de la 1 decembrie să putem face plăţile normale”, a declarat ministrul Agriculturii, în cadrul dezbaterii.Întreaga dezbatere va fi difuzată, duminică, în cadrul emisiunii „Viaţa Satului”. Sursă TVR

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.