sâmbătă, aprilie 27, 2024

Germania şi migranţii

    Germania a primit, în perioada ianuarie – septembrie, 213.000 de migranți, număr ‘considerabil’ mai scăzut în raport cu cele 890.000 de sosiri înregistrate în 2015, a indicat miercuri ministrul de interne german, Thomas de Maiziere.( AFP,L,express)”Măsurile luate de guvern (german) își arată roadele’‘, a spus De Maiziere, cu ocazia prezentării datelor statistice privind cererile de azil în primele trei trimestre ale acestui an. (DPA)

 În aceeași perioadă din 2015, Germania a primit 577.000 solicitanți de azil.Pe întreaga perioadă a anului trecut, Germania a primit 890.000 de solicitanți de azil, un nivel impresionant şi îîn acelaşi timp ângrijorător pentru o bună parte a populaţiei germane , ceea ce a pus administrația germană sub o presiune crescută și a orientat o parte a opiniei publice germane contra cancelarului Angela Merkel. O parte a opiniei publice consideră că ea  s-a dovedit prea permisivă față de refugiați și migranți.un-refugie-n-arrive-pas-a-retenir-ses-larmes-devant_613350_516x332

   Închiderea ‘rutei balcanice’ folosită  de migranți dar și încheierea, în luna martie a acestui an , a unui controversat acord între Uniunea Europeană și Grecia, au dus la scăderea numărului de sosiri de migranți proveniți din Orientul Mijlociu și Afganistan. Guvernul de coaliție condus de Angela Merkel a adoptat mai multe măsuri,mai cu seamă  prin recunoașterea mai multor state ca țări de origine sigure.

La finele  lunii august, Biroul federal german pentru migranți și refugiați a indicat că se așteaptă la sosirea a 300.000 de solicitanți de azil în Germania în acest an, ceea ce reprezintă o treime din nivelul înregistrat în 2015(www.lindependant.fr.)

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.