marți, martie 26, 2024

Fotbal : confruntarea dintre România şi Kazahstan

 Echipa națională a României a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida din deplasare cu reprezentativa Kazahstanului, contând pentru Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.

În confruntarea dintre România şi Kazahstan gazonul artificial al terenului din Astana a fost mai ostil decât galeria adversă.În minutul 88, în faţa celor 15.000 de spectatori anuntaţi de organizatori, Bogdan Stancu a alunecat şi a trecut pe langă golul unei victorii menite să anuleze greşelile arbitrului Manuel de Sousa. Centralul a privit impasibil faultul comis în careu asupra Alexandru Chipciu în minutul 44.Portughezul a tolerat disputa dincolo de limite şi la loviturile primite de Dragos Grigore şi Cristian Săpunaru.În pofida faptului că stadionul din Astana a fost ocupat doar la jumătate din capacitate, lupta dramatică din teren a adunat în fata televizoarelor un număr record de telespectatori, pe postul public. Cel mai urmărit moment al meciului a fost spre sfîrşitul partidei, la ora 20.54, când nu mai puţin de 2.753.000 de români aşteptau fluierul de final. TVR a atins un rating de  15,3%. Şi în ceea ce priveşte nivelul cotei de piaţa, Televiziunea Naţională a fost lider absolut al zilei de marţi.( sursa TVR1)

nationala noastra

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Christoph Daum, a declarat marți, după rezultatul de egalitate (0-0) din Kazahstan, că, deși s-a întâmplat să nu câștige, jucătorii săi au trecut prin iad în ultimele zile și toți suporterii trebuie să fie mândri de ei.

 „Am văzut azi o echipă a României care a alergat și a luptat fantastic. Ne-am creat câteva ocazii bune care ne puteau aduce cele trei puncte. Cei de la Kazahstan nu au avut nicio ocazie. Poate cea mai mare șansă a lor a fost șutul lui Toșca spre propria poartă. Am fost foarte bine organizați și ne-am adaptat foarte repede la această suprafață de joc artificială. Așadar, toată lumea trebuie să fie mândră de acești jucători care reprezintă România. Acesta este sportul, azi s-a întâmplat să nu câștige acest meci. Jucătorii noștri au trecut prin iad, au jucat în climate diferite, drumul a fost lung, apoi acest gazon artificial… În absolut tot au fost nevoiți să meargă până la limită. Trebuie să îi felicităm pe jucători pentru că din punct de vedere fizic au dat absolut totul. Și nu au mers doar până la limită, uneori au trecut dincolo de ea”, a spus Daum la postul Digi Sport.

„Am văzut azi o echipă a României care a alergat și a luptat fantastic” a spus Daum la postul Digi Sport.

 

 Tehnicianul german a menționat că a fost nevoit să amâne schimbarea în ofensivă deoarece făcuse destul de repede două înlocuiri din cauza accidentărilor lui Grigore și Chipciu. „Am fost blocat din punct de vedere al schimbărilor… nu am putut face ultima schimbare pentru că am făcut două prea devreme din cauza accidentărilor. Și dacă riscam poate ar fi trebuit să încercăm să câștigăm în zece acest meci. Am întârziat introducerea lui Andone și pentru că am văzut că Săpunaru pățise ceva. Din păcate nu am putut face această schimbare ofensivă mai devreme. Așteptam ocazia din final, mingea era la Stancu și au lipsit câțiva centimetri ca ea să intre. În astfel de situații ai nevoie și de puțin noroc, dar nu l-am avut. Sperăm că îl vom avea la următorul meci”, a menționat selecționerul.

 Referitor la arbitraj, Daum a evitat să spună că România a fost dezavantajată, precizând doar că aștepta la anumite faze alte decizii din partea centralului portughez Manuel De Sousa. „Dacă joci acasă așa cum o face Kazahstanul, ești foarte fericit cu un astfel de arbitraj. Din punctul de vedere al României, în anumite situații am așteptat alte decizii ale arbitrului. Se pot analiza la televiziune, dar nu e treaba mea să judec. Însă poate arbitrul va înțelege că în anumite momente putea lua decizii diferite”, a explicat el. Chiar dacă are 5 puncte după 3 meciuri, România se află în grupul de patru selecționate care se luptă pentru primele două locuri ale grupei, este de părere Daum. „Situația e la fel de dificilă pentru noi ca la început. Sunt patru echipe care luptă pentru primele două locuri, iar noi suntem printre acestea. Un meci important este următorul, cel cu Polonia. Dacă vom câștiga cele trei puncte atunci suntem pe un drum bun. Ne așteptam la 7 puncte după primele trei meciuri, avem 5… să vedem de unde luăm aceste 2 puncte care ne lipsesc”, a adăugat Daum.

 Partida din preliminariile Campionatului Mondial din 2018, încheiată zero la zero, a adunat în faţa micilor ecrane peste două milioane de telespectatori pe intervalul de difuzare a meciului. Minutul de aur a fost spre sfârşitul partidei, cu un rating de 15,3 la sută pentru postul public.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Erdogan l-a felicitat pe Putin pentru victoria electorală. Turcia pregătită să revină „la masa negocierilor cu Ucraina”

Nu este prima dată când Erdogan își oferă serviciile ca mediator în război, încercând să mențină relații de prietenie atât cu Putin, cât și cu președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

CEDO acuză Turcia pentru arestarea preventivă a reporterului Zaman după lovitură de stat

Curtea de la Strasbourg și-a anunțat, marți, hotărârile privind cazul lui Ayşenur Parıldak, în vârstă de 34 de ani, constatând încălcările a două legi: articolului 5 (dreptul la libertate și securitate) și articolului 10 (libertatea de exprimare) din cauza dovezilor insuficiente pentru arestarea și durata excesivă a arestării sale preventive.