joi, aprilie 25, 2024

Un manager cultural tenace şi care luptă pentru spectacolele Operetei

Managerul general interimar al Operei Naționale București (ONB), Beatrice Rancea, a declarat miercuri că încearcă să deschidă sala Operetei, subliniind că trupa nu își merită soarta de a nu avea o premieră de cinci stagiuni.

Rancea a precizat, într-o conferință de presă, că o premieră a Operetei ar putea fi prezentată în decembrie pe scena de la Rapsodia Română.

„Chiar acum vin de la sala Operetei. Încerc să deschid și această sală. E un dezastru ce este acolo, adică este o trupă care nu-și merita un asemenea destin: să fie o a cincea stagiune în care Opereta nu a avut o premieră. Nu au unde repeta, nu au unde juca. Acolo construcția figurează în continuare ca șantier. Este ilegal să se intre”, a explicat Beatrice Rancea.

Potrivit acesteia, „contractul făcut cu Opera nu implica venirea artiștilor Operetei în instituție”. Ea a completat că a găsit „o variantă” pentru a le permite acestora să poată desfășura repetițiile.

manager„Și, oricum, nu ar avea loc, pentru că știți că jumătate din instituție este dezafectată. Noi suntem și aici într-un șantier. Și acum am găsit o variantă așa, cât de cât nedorită, dar singura posibilitate a fost să le închiriem un spațiu unde pot să aibă repetiții, să aibă studii, orchestra să repete, soliștii să repete”, a spus Rancea. Ea a anunțat că se începe lucrul la două spectacole cu care se dorește deschiderea activității Operetei, „poate pe scena Rapsodiei Române”.

 „Scena Rapsodiei Române este singura scenă care ne oferă posibilitatea fosei ca să putem funcționa într-un regim normal pentru genul liric care e specificul Operetei”(Beatrice Rancea )

 

 „Este singura scenă care ne oferă posibilitatea fosei ca să putem funcționa într-un regim normal pentru genul liric care e specificul Operetei. Acum ne pregătim pentru decembrie. Poate o să avem și o premieră acolo. Sperăm ca lucrurile să meargă din ce în ce mai bine”, a spus managerul interimar al ONB.

Vă reamintim că propunerea manageriatului doamnei  Beatrice Roncea a început cu o postare a vicepremierului Dîncu …pe Facebook în care vorbea despre nevoia unui nou proiect la Operă, neexcluzând chiar participarea sa la un asemenea proiect, aceasta fiind însă o problemă de viitor, condiţionată de negocieri şi de unele schimbări necesare cu caracter legislativ. „Maestrul Andrei Şerban mi-a făcut recomandarea pentru doamna Beatrice Rancea, actualmente director al Operei din Iaşi, un profesionist de excepţie şi un manager de succes. Am vorbit cu Doamna Beatrice Rancea şi nu a refuzat, de principiu, această propunere. Voi face această propunere viitorului ministru al Culturii. Sper că şi angajaţii Operei române vor găsi căi de comunicare pentru a susţine această propunere şi că vor participa la un nou proiect al Operei. Iar Guvernul României va sprijini toate componentele acestui proiect.”

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.