duminică, septembrie 8, 2024

Iohannis, în Germania: România depășește actualele standarde europene în domeniul politicii privind minoritățile

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Kiel, că România depășește actualele standarde europene în domeniul politicii privind minoritățile. El a adăugat că Timișoara, oraș care a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, este una dintre localitățile românești cu cea mai mare deschidere spre multiculturalitate și diversitate culturală, etnică, lingvistică și religioasă.

Președintele Klaus Iohannis a primit premiul „Hermann Ehlers” pentru anul 2016 din partea fundației omonime, la Kiel, Germania, la sediul Parlamentului din landul Schleswig-Holstein.

 

„Mă bucur că exemplul Sibiului de Capitală Culturală Europeană 2007 a încurajat și alte orașe din România să se prezinte Europei și lumii. De curând un alt frumos oraș românesc, Timișoara, a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Timișoara nu este numai orașul unde a început drumul democratic al României acum 27 de ani, ci și una dintre localitățile românești cu cea mai mare deschidere spre multiculturalitate și diversitate culturală, etnică, lingvistică și religioasă”, a spus Iohannis, la la primirea premiului „Hermann Ehlers” 2016.

El a subliniat că România a reușit să dezvolte un model inter-cultural de interacțiune atât a minorităților cu majoritatea, cât și a minorităților între ele.

„Este un model care aduce în prim plan diversitatea culturală și implică minoritățile în procesul decizional pentru societatea românească în ansamblul ei. Suntem printre puținele țări din Europa în care minoritățile naționale — România are 20 — sunt reprezentate în Parlament. Cu mândrie justificată putem spune că, în domeniul politicii privind minoritățile, România depășește actualele standarde europene”, a conchis Iohannis.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.