duminică, mai 5, 2024

Palmares la VOX ARTIS – Sibiu-2016

Manifestările culturale gândite,organizate şi patronate de marele nostru interpret Theodore Coresi au marca profesionalismului şi a iubirii faţă de valorile autentice. Ele încurajează deopotrivă tinerii interpreţi, pe lungul şi pretenţiosul drum al devenirii artistice.

Reputatul Concurs de interpretare desfăşurat la Sibiu, şi-a desemnat laureaţii : Premiul I nu s-a acordat.Premiul II – KAKHABER SHAVIDZE, bas, Georgia/Franţa şi LARISA ŞTEFAN, soprană, România:

Premiul III – ANNA BAUMAN, soprană, Rusia şi BORAM KIM, bariton, Coreea de Sud/Franţa

Premiul Special „Opernsänger Studio Vienna” – FANG SHUANG, bariton, China, ANDREEA MARINESCU, soprană, România, ELMAS MEHMET, soprană, România, DIANA FLOREA, soprană, România şi NOH DONG YONG, bariton, Coreea de Sud

Premiul Special „Fondazione MUSA”, Sofia, Bulgaria – un masterclass cu directorul artistic al Fundaţiei, Giuseppe Sabbatini – ELMAS MEHMET

Premiul Special MELOS pentru Operă – LARISA ŞTEFAN

Premiul Special al Filarmonicii de Stat Sibiu – LARISA ŞTEFAN

Premiul Special al Filarmonicii „Mihail Jora” Bacău – DIANA FLOREA, soprană, România.

Pentru prima oară, Concursul „Vox Artis” a inclus şi o secţiune de operetă, al cărei juriu i-a avut drept membri pe Evelyn Schmidtke Lennert, soprana Catarina Coresi Lal (dr. docent, profesor la Opernsänger Studio Vienna) şi Costin Popa.

Au mai  fost acordate:

Premiul pentru operetă – LARISA ŞTEFAN şi ANNA BAUMAN

Premiul Special MELOS pentru Operetă – ANDREEA MARINESCU

sursă:www.voxartis.at

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.