miercuri, august 28, 2024

InfoMatrix-2024 în București: 300 de studenți din 17 țări la concurs de IT

Finala „InfoMatrix-2024”, devenită un brand important pe care România l-a adus în sectorul IT mondial, s-a încheiat cu ceremonia de premiere care a avut loc, pe 4 iunie, conform RomanyaHaber. 

După ce au trecut eliminatorii în diferite țări și regiuni ale lumii, 300 de studenți din 17 țări au venit la București pentru finala Infomatrix și au concurat cu 65 de proiecte impresionante la concursul care a durat 4 zile.

Elevii au urcat pe scenă cu steagurile lor în timpul distribuirii medaliilor în 5 categorii diferite: programare, control hardware, robotică, artă digitală și scurtmetraje.

Elevii de la Liceul Teoretic International de Informatica Constanta formata din Andrei Delcea și Eduard Ionut Cocu au luat medalia de bronz în finala mondială Infomatrix, în secțiunea Hardware Control.

Competiției s-au încheiat cu festivitatea de premiere desfășurată la Sala Sporturilor Lumina Arena.

InfoMatrix, brandul mondial al României

Competiția de proiecte Infomatrix, care a fost lansată pentru prima dată de Instituțiile de Învățământ Lumina în 2003, a devenit în 20 de ani un brand mondial în sectorul IT al României.

Presa de stat din Germania contestă condamnarea unui jurnalist turc

Radiodifuzorul internațional de stat german, Deutsche Welle (DW), va duce condamnarea coordonatorului biroului său din Istanbul, jurnalistul Bülent Mumay, la Curtea Constituțională a Turciei, după ce o instanță de apel inferioară a refuzat să-i anuleze condamnarea.

Turcii au fost al doilea cel mai mare grup de migranți ilegali în Germania în 2023

În 2023, 35.731 de migranți ilegali turci au ajuns în Germania, în timp ce sirienii au ocupat fruntea listei migranților ilegali cu 54.207 persoane.

Suspecții atacului din Istanbul prinși pe aeroportul din București. Voiau să zboare în Israel

Confrom Antena3 Potrivit CNN TV,  două persoane au fost reținute pe Aeroportul Otopeni în timp ce încercau să evadeze din România în Israel. 

Turcia: 6 provincii afectat de inundații. 2 persoane și-au pierdut viața

Șase provincii turcești au fost afectat de inundați și alunecării de teren în urma ploilor abundente, pe 24 august, conform presei turcești.

Galatasaray nu s-a calificat în UEFA Champions League. Pierderi de 1 miliard de lire

Galatasaray i-a găzduit pe Young Boys în Complexul Sportiv Ali Sami Yen în etapa secundă a turului de play-off UEFA Champions League.

Atenție turiști! Taxă de intrare introdusă pentru Moscheea Chora din Istanbul 

Moscheea Chora din Istanbul, fost muzeu și inițial biserică, va percepe acum o taxă de intrare pentru vizitatorii străini, potrivit unei decizii...