sâmbătă, septembrie 28, 2024

Turcia. Studentă arestată după ce a primit bani de la rude din străinătate


Un tribunal turc a arestat o studentă din Istanbul, pentru că a primit bani de la rudele ei din străinătate, motivul fiind„finanțare a terorismului”, relatează Turkish Minutes.

Esengül Arslan, studentă la asistență medicală, în vârstă de 23 de ani, a fost una dintre cele 90 de persoane reținute, vineri, pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen.

Fratele lui Arslan, Ömer Arslan, a anunțat arestarea surorii sale pe platforma X.

„Au arestat-o ​​pe sora mea Esengül Arslan. Se joacă cu viitorul unei tinere femei. Pentru ce? Nu ar fi trebuit să trimit bani? N-ar fi trebuit s-o ajut?”, spune Ömer.

Tatăl lui Esengül Arslan, Aziz Arslan, fost profesor, a fost demis de la locul său de muncă printr-un decret guvernamental și ulterior condamnat la 10 ani de închisoare pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen, pentru că avea un cont la Banca Asya.

Guvernul turc a acceptat activități zilnice precum deținerea unui cont sau depunerea de bani într-o bancă afiliată mișcării Gülen, lucrul la orice instituție legată de mișcare sau abonarea la anumite ziare și reviste ca repere pentru identificarea și arestarea a zeci de mii de presupuși membri ai mișcării.

Turcia: Sute de cărți și periodice confiscate dintr-o librărie sub suspiciunea de „terorism”

Turcia: Sute de cărți și periodice confiscate dintr-o librărie sub suspiciunea de „terorism”

Turcia: 15 adolescente reținute pentru terorism după ce „ar fi învățat împreună, au comandat mâncare și au mers la film.”

În urma ordinelor Parchetului General din Istanbul, poliția din Istanbul a arestat 40 de persoane la primele ore ale lunii mai 2024. Printre aceștia se numărau 15 minori, cu vârste între 13 și 17 ani, reținuți fără reprezentare legală sau prezența părinților.

Faimosul fotbalist de la Fenerbahçe a fost împușcat în piciorul

Serhat Akın, care este acum comentator TV, a fost împușcat după ce a ieșit de la un studio TV, din cartierul Beykoz din Istanbul, în care a comenta despre victoria Fenerbahçe cu 2-1 în fața Union Saint-Gilloise în Europa League.