sâmbătă, septembrie 7, 2024

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Elevii și profesorii români voluntari, care au construit anul trecut o fântână în Tanzania, au avut bucuria de a inaugura o fântâna pe care au construit-o în Kenya împreună cu localnicii, conform Romanya Haber.

În cadrul turneului de o săptămână în Kenya, au participat 12 elevi, 4 profesori și administratori școli de la Clubul de Voluntariat al Liceului Internațional de Informatică din București (ICHB).

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

În timpul vizitei, voluntarii au sărbătorit deschiderea fântânii alături de 250 de elevi care și-au întâmpinat oaspeții cu cântece tradiționale, dansuri și poezii.

De asemenea, voluntarii au vizitat multe școli și orfelinate din regiunile Nairobi, Mombasa și Diani și i-au oferit cadouri aduse din România.

Ambasadorul României: „Un proiect mare”

Ambasadorul României în Kenya, Gentiana Serbu, care i-a primit la ambasada pe studenții români, i-a felicitat pe contul de socializare.

„Felicit voluntarii care au realizat acest proiect magnific. Felicităm elevii noștri, profesorii care îi îndrumă și părinții care susțin activități care deschid mințile și sufletele copiilor lor.” scrie în postarea ambasadei.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.