duminică, septembrie 8, 2024

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe


Municipalitatea Metropolitană din Istanbul (IBB) a decis să echipeze mii de taxiuri cu camere interne și externe, în urma numărului mare de plângerile împotriva șoferilor, conform presei turcești.

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Camerele vor înregistra activitățile din taxiuri non-stop și vor permite autorităților să examineze plângerile pasagerilor sau șoferilor.

De asemenea, sistemul va permite urmărirea taxiurilor prin dispozitive GPRS, producând parametri privind starea de vacanță a taxiurilor, viteza acestora etc.

De asemenea, municipalitatea a permis șoferilor să folosească alte aplicații în afară de I-taksi.

Taximetriștii preferă turiștii

Peste 50.000 de șoferi, care lucrează în ture, operează aproximativ 17.395 de taxiuri în oraș.

Șoferii sunt în centrul raporturilor tot mai mari de plângeri, de la suprataxarea turiștilor, alegând străini „cu bani” în detrimentul clienților turci, dar și refuzul călătorilor pe distanțe scurte.

Poliția a intensificat recent inspecțiile taxiului, amendând șoferii și confiscându-le mașinile, dar problema continuă.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.