vineri, mai 17, 2024

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Potrivit Eurostat , datele din 2022 arată că în Turcia sunt 403 deținuți la 100.000 de oameni, mai mult decât dublul ratei Ungariei, care se află pe locul doi, cu 199,7 deținuți la 100.000.

Media Uniunii Europene este semnificativ mai mică, cu 108 deținuți la 100.000 de locuitori.

Cea mai scăzută rată

În schimb, țările cu cele mai scăzute rate de încarcerare sunt Islanda, cu doar 36,7 deținuți la 100.000 de persoane, urmată de Finlanda cu 51,6.

Alte țări cu rate scăzute includ Țările de Jos și Slovenia, cu rate puțin peste 60 de prizonieri la 100.000.

În ceea ce privește infrastructura, UE are în medie un loc de închisoare la 856 de locuitori, o cifră care variază foarte mult în regiune. Țările din Europa de Est și regiunea baltică raportează un număr mai mare de locuri de închisoare la 100.000 de persoane în comparație cu țările din Europa de Vest.

Închisori supraaglomerate

Supraaglomerarea rămâne o problemă în mai multe țări, inclusiv Turcia, Cipru, Franța și Belgia, care au raportat că rate de ocupare le depășesc capacitățile oficiale ale închisorilor.

În decembrie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a acuzat Turcia pentru condițiile proaste de închisoare cu care se confruntă opt persoane cărora li s-a acordat mai puțin de trei metri pătrați de spațiu locuibil în închisori supraaglomerate, în urma unei lovituri de stat eșuate din iulie 2016.

Curtea de la Strasbourg a hotărât în ​​unanimitate că Turcia a încălcat articolul 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care se referă la interzicerea torturii, declarând că nimeni nu va fi supus torturii sau tratamentelor sau pedepselor inumane sau degradante.

Datele subliniază o creștere bruscă a numărului de deținuți în Turcia din 2009, când populația închisorii era de 116.034. Creșterea a fost deosebit de pronunțată din 2016.

Eurostat, care compila anual date privind închisorile, împreună cu statisticile globale ale ONU privind criminalitatea, a dezvăluit că Turcia avea 341.294 de prizonieri până în 2022.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.