duminică, septembrie 8, 2024

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Companiile de producție turcești, printre cei mai mari exportatori mondiali de seriale TV, au anulat multe emisiuni și au abandonat planurile pentru seriale de vară din cauza creșterii vertiginoase a costurilor de producție.

Potrivit jurnalistului Birsen Altuntaș, celebra piață a serialelor TV din Turcia a fost grav afectată de criza economică în curs de desfășurare, ceea ce a determinat companiile de producție să anuleze toate serialele de vară din acest an și să reducă numărul de emisiuni pentru sezonul viitor.

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

În situația în care stau lucrurile, niciun serial TV de vară nu va fi produs în Turcia în această vară, cu excepția cazului în care au loc schimbări semnificative.

Jurnalistul a mai menționat că în noul sezon care începe în septembrie, canalele TV vor implementa probabil schimbări, inclusiv reducerea difuzării diferitelor seriale în fiecare zi a săptămânii.

Producție de 10 milioane de lire

Costul producerii unui episod din serial, care era de aproximativ 1 până la 1,5 milioane de lire turcești în urmă cu trei ani, a crescut acum la peste 10 milioane de lire.

Această creștere drastică a cheltuielilor de producție a cuprins salariile actorilor, onorariile scenaristului, salariile regizorilor și ale echipajului tehnic, care au crescut de zece ori pe piața serialelor din Turcia.

Spre deosebire de creșterea vertiginoasă a costurilor, taxele de publicitate nu au crescut în același ritm. Deoarece serialele nu au obținut suficiente venituri din publicitate pentru a-și acoperi costurile, conducerea televiziunii a început să pună capăt serialelor dacă nu erau vândute pe piețele externe.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.