marți, mai 21, 2024

Antalya: Povestea ciobanului care locuiește de 17 ani singur în munți

Un turc, în vârstă de 80 de ani, locuiește singur de 17 ani, într-un munte din sudul Turciei, relatează agenția de știri, DHA.

Mehmet Çabuk, un cioban de 80 de ani care locuiește în provincia Antalya, trăiește singur într-un munte în urma unui incident din 2007.

Turma de capre a lui Çabuk a fost furată peste noapte, în 2007. Acesta a spus că și-a închis caprele și, când s-a trezit dimineața, nu mai era niciuna.

„Noaptea, hoții au adus un vehicul. Au înconjurat caprele cu o sârmă. Caprele au intrat în vehicul și au plecat. Nu le-am putut găsi. Nu am avut nicio durere în corpul meu înainte (furtului). De atunci sufăr de hipertensiune arterială și dificultăți de respirație”, povestește Çabuk.

După ce cele 150 de capre ale sale au fost furate, Çabuk s-a supărat pe oameni și a început să trăiască singur în munte. Își petrece timpul cu animalele în coliba pe care a construit-o din lemn într-o vale. Cabana lui Çabuk este acoperită cu o prelată de nailon.

„Mănânc orice îmi dă Dumnezeu”

Cabuk doarme și noaptea cu caprele sale, se trezește la primele ore, face focul, culege flori și face plimbări lungi în vale.

„Nu mă plictisesc, m-am obișnuit. Dacă nu ar fi caprele mele, n-aș putea sta aici o oră.”

„Dimineața, mă plimb. Mănânc orice îmi dă Dumnezeu. Am preparat ceai la micul dejun azi dimineață și am mâncat măsline și pâine.”, spune acesta.

Çabuk se scalda într-un pârâu din vale și comunica cu turiștii care trec din când în când prin regiune prin limbajul semnelor.

„Nu mai vine acasă”

Bărbatul nu s-a căsătorit niciodată, a afirmat că nu vrea ca nimeni să fie alături de el după această vârstă.

Nepoata lui, Șifa Çabuk, a spus că își vizitează des unchiul și își face griji pentru el.

„La urma urmei, el stă la munte, dar nu putem face nimic. Ne-a părăsit pentru că i-au fost furate animalele. Unchiul meu stătea la noi. De atunci nu mai vine acasă. El trăiește mereu în munți așa. Psihicul lui este distrus”, povestește nepoate.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.