joi, mai 9, 2024

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023


Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center for Freedom.

Conform raportului Health and Safety Labor Watch (İSİG), 137 de persoane au murit în accidente de muncă în Turcia în noiembrie.

Raportul spune că printre persoanele care au murit în accidente de muncă în noiembrie se numără doi minori și șapte migranți.

Forță de muncă ieftină pentru Europa

Coordonatorul general al İSİG, Murat Çakır, a subliniat că motivul numărului record de decese în accidente de muncă are de-a face cu politicile partidului lui Erdogan, despre care el a spus că urmărește să transforme Turcia într-o sursă de forță de muncă ieftină pentru Europa.

Potrivit lui Çakır, lucrătorii se simt obligați să lucreze în condiții nesigure, temându-se că nu vor deveni șomeri și nu vor putea să-și întrețină familiile.

Turcia, în topul țărilor fără drepturi pentru muncitori

Un raport anual al Confederației Internaționale a Sindicatelor (CSI) privind drepturile muncii dezvăluie că Turcia este una dintre cele mai proaste 10 țări din lume pentru muncitorii. Potrivit CSI cu sediul la Bruxelles, libertățile și drepturile lucrătorilor au continuat să fie negate.

În cel mai grav accident de muncă din istoria țării, 301 de mineri și-au pierdut viața într-o explozie în cartierul Soma din Manisa, în mai 2014.

Peste 30.000 de accidente de muncă au avut loc de când Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) a venit la putere în noiembrie 2002.

Despre İSİG

İSİG a început să înregistreze decese profesionale în 2011.Platforma înregistrează, de asemenea, numărul de lucrători care au murit din cauza lipsei de siguranță a muncii în ultimii ani, pe lângă campania pentru măsuri mai stricte pentru menținerea siguranței la locurile de muncă.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.