miercuri, mai 8, 2024

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile


Povestea unei avocate care a fost închisă sub acuzații de terorism, împreună cu copilul ei, dezvăluie condițiile mizerabile în care trăiesc copiii care își însoțesc mamele după gratii trăiesc, conform Stockholm Center for Freedom.

Trăind în prezent în Europa, după ce a petrecut cinci ani în închisoare, Özge Elif Hendekci, vorbit cu The Arrested Lawyers Initiative, un grup pentru drepturile omului din Bruxelles, într-un interviu intitulat „Tiny Hands, Big Walls: Story of a Turkish Mother and a Baby in Prison”.

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Fără asistență medicală

În ianuarie 2019, fiica ei Bahar, atunci în vârstă de 15 luni, și-a luxat încheietura mâinii în timp ce se juca. Hendekci și-a amintit că oficialii închisorii indiferenți la agonia copilului și că a fost nevoie de multă insistență din partea deținuților și a paramedicilor pentru a-i convinge să permită internarea lui Bahar.

Turcia, țara cu cele mai supraaglomerate penitenciare

Hendekci a vorbit și despre supraaglomerare, o altă problemă a închisorilor din Turcia. Aceasta a subliniat că peste 25 de deținuți au fost ținuți într-o secție destinată pentru 12 persoane.

Potrivit rapoartelor organismelor Consiliului Europei, Turcia are unele dintre cele mai supraaglomerate unități penitenciare din Europa, iar accesul la asistență medicală nu este doar inadecvat, ci și adesea supus întârzierilor substanțiale.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții mișcării Gülen, inspirate de clerul musulman, Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 2013, care l-au implicat pe premierul de atunci Erdogan, membrii familiei sale și cercul său apropiat.

Erdoğan a desemnat mișcarea drept organizație teroristă și a început să-și ținteze membrii. Guvernul turc a intensificat represiunile împotriva mișcării în urma puciul eșuat din 2016. Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita închisoarea.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.