vineri, septembrie 6, 2024

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Federația Turcă de Fotbal anunțat că meciul din Supercupă Turciei dintre campioana Galatasaray și vicecampionul din ligă, Fenerbahçe, va avea loc în Arabia Saudită, conform presei turcești.

Schimbarea a venit în ciuda faptului că ambele cluburi au solicitat să joace meciul din Turcia la centenarul înființării Republicii Turce.

Într-o declarație, TFF a spus că lucrează pentru a crește valoarea mărcii fotbalului turc și pentru a ajunge pe noi piețe.

„Derulăm proiecte foarte importante pentru a consolida economia fotbalului turc și pentru a crea surse alternative de venit pentru cluburile noastre. Ne propunem să generăm mai multe venituri prin noi modele de sponsorizare și cooperare, purtând prestigiul fotbalului nostru în străinătate”, se arată în comunicat.

După controverse, șeful TFF Mehmet Büyükekşi a comentat situația.

„Am vrut să jucăm în Germania. Germania nu a permis celor două echipe turce să joace un meci din motive de securitate. Anglia a respins pentru același raționament. Nicio țară europeană nu o permite. Azerbaidjanul ne-a invitat, dar nu sunt bani acolo. Organizarea Supercupei din Arabia Saudită va fi benefică pentru valoarea de marcă a fotbalului turc. Federația Turcă de Fotbal ar putea forța cluburile să joace fără fani, după ce aceștia au avut lozinci contra guvernului”, afirmă acesta.

Echipele vor să joace în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

Meciul va fi jucat pe stadionul Al-Awwal Park (Universitatea Regele Saud) din Riad, pe 30 decembrie.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Ionuț Cojocaru despre vacanța în Turcia. Traseu prin 8 orașe pentru pasionații de istorie și civilizația turcă

Ionuț Cojocaru, jurnalist și istoric specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, despre economia, cultura și istoria Turciei, schimbările pare le-a suferit turismul din Turcia și a împărtășește sfaturi pentru românii care vor să-și organizeze următoarea vacanță în Turcia.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.