marți, mai 21, 2024

Criză în Hatay! Fără apă potabilă la 8 luni după cutremurele devastatoare

Apa de la robinet din Hatay, una dintre zonele cele mai afectate zone în cutremurele din februarie, este încă nesigură de băut, conform Stockholm Center for Freedom.

Analiza, realizată în comun de Asociația Medicală Turcă (TTB), filiala Hatay a Sindicatului Lucrătorilor din Sănătate și Servicii Sociale din Turcia (SES) și Camera Medicală Hatay, a arătat că doar două dintre probele de apă de la robinet prelevate din 28 de locații din Hatay erau sigur de băut.

Raportul asupra analizei spunea ca 26 dintre probe conțin bacterii care pot duce la boli ale stomacului si intestinale.

„Majoritatea probelor de apă colectate au arătat prezența E. Coli, un număr semnificativ de probe indicând creșterea concomitentă atât a E. Coli, cât și a bacteriilor coliforme”, se spune în raport.

Raportul a făcut un apel pentru distribuirea gratuită a apei îmbuteliată, care este necesară pentru rezidenți până când apa de la robinet devine potabilă. De asemenea, amintește că dezinfecția de către instituțiile publice este obligatorie pentru a se asigura că apa nepotabilă poate fi folosită în alte scopuri.

Cutremurele cu magnitudinea 7,8 și 7,5 au afectat 11 provincii din sudul și sud-estul Turciei în februarie. Peste 50.000 de oameni au murit și milioane de oameni au rămas fără adăpost.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei.