sâmbătă, mai 18, 2024

Vești bune pentru turiști! Turcia vrea o nouă lege pentru închirierea caselor

Guvernul turc încearcă să reguleze piața de închiriere, impunând condiții proprietarilor, în urma multor plângeri din partea turiștilor, relatează Gazete Duvar.

Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP), condus de Erdogan vrea o nouă lege pentru amendarea caselor de închiriere „fără licență”, cum ar fi cele închiriate de pe platforma online, Airbnb, conform unui proiect de lege care se așteaptă să fie înaintat parlamentului în octombrie.

Multe reclamații în Antalya

Necesitatea unor reglementări privind casele închiriate a fost exprimată pentru prima dată de Camera de Comerț din Antalya, una dintre cele mai populare destinații turistice din Turcia.

Președintele Camerei, Ali Bahar, a spus, în septembrie, că: „Volumul mare de plângeri pe care le-au primit cu privire la operațiuni ilegale” și a adăugat: „Industria turismului este cel mai mult lovită”.

Acesta a declarat că au făcut sesizare la Ministerul Culturii și Turismului despre această problemă. O lună mai târziu, detaliile regulamentului încep să prindă contur.

Condițiile pentru proprietari

Proprietarii care doresc să-și închirieze casele sunt supuși anumitor condiții dacă regulamentul intră în vigoare. De exemplu, casele trebuie să aibă ieșiri de incendiu și rapoarte de control al deșeurilor.

De asemenea, casele trebuie să ofere facilități de bază prezente în hoteluri, cum ar fi uscătoare de păr, lenjerie de pat și prosoape.

Toți vecinii trebuie să furnizeze scrisori de consimțământ, în cazurile în care în unanimitatea nu sunt de acord, resedința nu va primi licență.

1 milion de lire amendă

Dacă parlamentul turc adoptă regulamentul, proprietarii care îl încalcă vor fi supuși amenzilor. Sancțiunile prevăzute în regulament includ o amendă de un milion de lire turcești per apartament și sigilarea apartamentelor care continuă să se închirieze fără permise.

De asemenea, regulamentul va cere ca colectarea informațiilor de identitate ale chiriașilor să fie partajată cu forțele de securitate, ca practică standard pentru hoteluri. Nepartajarea informațiilor de identitate va duce la penalități pentru proprietar.

Potrivit propunerii, proprietarii trebuie să obțină o licență de „reședință turistică” de la Ministerul Culturii și Turismului și să o expună vizibil pe ușa locuinței pe care intenționează să o închirieze. Cei fără permis nu vor putea închiria casele.

Atât chiriașii, cât și proprietarii vor fi considerați responsabili pentru aplicarea regulamentului.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.