duminică, mai 12, 2024

Turcia: Jurnalistă reținut după comentariile cu privire la atentatul terorist din Ankara

Un tribunal turc a reţinut o jurnalistă în urma comentariilor cu privire la atentatul terorist din Ankara.

Jurnalista turcă, Ayşenur Arslan a fost reţinută temporar, pe 3 octombrie, pentru remarcile ei despre atentatul din 1 octombrie în faţa clădirii Ministerului de Interne.

În segmentul ei de seară de la Halk TV de opoziție, care discuta despre atentatul de la 1 octombrie, Arslan a pus la îndoială modul și metoda atacului.

„Poate că el(teroristul) nu știa că are un exploziv controlat de la distanță. Este inutil că a detonat explozivul fără să facă nimic. Nu înțeleg de ce a ales să o facă atât de flagrant când este posibil să detoneze de la distanță”, afirmă aceasta.

Televiziunea renunță la Arslan

Instanța a eliberat-o pe veterana jurnalistă după interogatoriu și a făcut declarație în fața Tribunalului.

„Nu au fost aplicate proceduri de reținere. Procurorul m-a chestionat cu privire la esența declarațiilor mele. I-am explicat că nu am intenția de a lăuda teroriștii și mi-am reiterat îngrijorarea cu privire la atac. La urma urmei, sunt eliberată. Vom vedea dacă acest lucru are ca rezultat un proces sau un non-proces.”, declară aceasta.

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune din Turcia (RTÜK) a început o investigație asupra jurnalistului Arslan după declarațiile acesteia, în timp ce Halk TV a declarat că a anulat segmentul lui Arslan „Cartierul Media” („Medya Mahallesi”).

Ce s-a întâmplat?

Un atac cu bombă a avut loc la 1 octombrie, în prima zi a calendarului parlamentar, în fața clădirii Ministerului de Interne din Ankara.

„Un terorist s-a aruncat în aer, iar altul a fost neutralizat la fața locului”, declarată Ali Yerlikaya, Ministrul de Interne.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...