vineri, mai 17, 2024

Istanbul sub ape! 12 persoane rănite și 2 decedate din cauza inundațiilor


12 persoane au fost rănite, iar alte două au decedat, marți seară, în urma ploilor abundente care au afectat unele cartiere din Istanbul.

Biroul primăriei din Istanbul a făcut o declarație cu privire la ploaia abundentă care a inundat unele cartiere din oraș.

„Inundațiile au avut loc în raioanele situate în nordul Istanbulului în data de 05.09.2023, după ploaia abundentă care s-a produs în jurul orei 21.00. S-a stabilit că au căzut precipitații de 125 de litri pe metru pătrat. Două persoane, una în raioanele Bașakșehir și alta în Küçükçekmece și-au pierdut viața, iar 12 persoane au fost rănite. Tratamentul răniților continuă în spitalele.”, conform comunicatului.

În timpul inundației, Yıldız Yurtseven, în vârstă de 57 de ani, care locuia în strada Başakşehir Başak și İraman Kebe, din Guineea, în vârstă de 32 de ani, care locuia în Küçükçekmece Atatürk și-au pierdut viața.

De asemenea, 12 persoane au fost rănite și 1754 de case și locuri de muncă au fost afectate de inundații.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.