joi, mai 9, 2024

Turcia: Victimele cutremurul din februarie 2023 evacuate de către guvern

Victimele cutremurului din Turcia au fost evacuate din cămine publice, după ce termenul limită al guvernului a expirat, conform presei turcești.

Supraviețuitorii cutremurului din Turcia, care au rămas fără adăpost după cutremurele din februarie și au fost cazați în cămine de stat din toată țara, au fost nevoiți să fie evacuați pe măsură ce termenul limită al guvernului a trecut.

Termenul limită pentru supraviețuitorii cutremurului din Turcia să elibereze căminele Instituției de Împrumuturi și Cămine pentru Studenți (KYK) a expirat pe 30 iulie.

Supraviețuitorii în situație de criză

Supraviețuitorii au declarat că au încercat să ajungă la biroul guvernatorului și la oficialii Autorității de gestionare a dezastrelor și situațiilor de urgență (AFAD), dar nu și-au putut face auzite vocea.

„Oficienții de stat ne-au forțat să alegem între a rămâne într-un container sau a primi ajutor pentru închiriere. Toată lumea a început să se îngrijoreze. Suntem lăsați în cămin cu 20 de familii și nu avem unde să mergem”, afirmă unul dintre supraviețuitorilor cutremurelor din Hatay.

Aceștia au adăugat că taberele de containere din regiunea cutremurului sunt periculoase pentru că au apărut o mulțime de reptile vara și că ajutorul pentru închiriere nu acoperă nevoile acestora, deoarece există o criză gravă a locuințelor în țară.

Ajutor de 5.000 de lire

Guvernul a anunțat că ajutorul pentru închiriere se acordă în valoare de 5.000 de lire turcești timp de 12 luni pentru cei care dețineau o casă înainte de cutremur și 3.000 de lire pentru 12 luni pentru cei care erau chiriași.

Principalul deputat al Partidului Popular Republican din Eskişehir, Utku Çakırözer, a vizitat locuitorii din cămin.

„Peste 2.000 de victime ale cutremurului au venit aici după cutremure, iar acum sute dintre aceştia sunt rugaţi să evacueze. Oficialii de stat au spus că nu vor primi niciun serviciu dacă nu eliberează căminele”.

Deputatul a mai spus că ajutorul pentru închiriere care le-a fost propus în valoare de 3.000 de lire nu era adecvat pentru a închiria o casă nici în Eskişer, nici în regiunea cutremurului.

301.000 de clădiri avariate

Peste 50.000 de oameni au fost uciși și aproape 122.000 au fost răniți după cutremurele din 6 februarie. Aproximativ 301.000 de clădiri au fost avariate sau distruse, ducând la strămutarea a peste 5 milioane de oameni.

Din cauza condițiilor meteorologice, a problemelor de igienă și a lipsei accesului la apă curentă, cei care trăiesc în regiunea cutremurului s-au confruntat cu probleme grave de sănătate.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.