vineri, mai 3, 2024

25 la sută, limita de creștere a chiriilor: 400 de mii de case sunt goale în Istanbul

Proprietarii, care au considerat insuficientă limita de creștere a chiriei de 25%, au început să-și țină casele goale, conform Bold Medya.

Ekrem İmamoğlu, primarul Municipiului Metropolitan din Istanbul, a făcut declarații pe această temă.

„700 de mii de adrese par goale în Istanbul. Chiar dacă este jumătate din asta, în vreo 400 de mii de case nu locuiește nimeni”, afirmă edilul.

De asemenea, consultanții imobiliari mai raportează că în Istanbul există 400 de mii de „case fantomă”, conform calculelor lor bazate pe facturile de apă.

Hakan Akdoğan, șeful All Entrepreneurial Real Estate Consultants (TÜGEM), a subliniat că experiențele negative ale proprietarilor sau ale oamenilor din jurul lor cu privire la închiriere sunt motivul pentru care aleg să țină caselor goale.

„Există o saturație acolo. Nu vedem o creștere rapidă a prețurilor ca înainte.De exemplu, dacă va fi o creștere de 30 la sută a prețurilor caselor anul acesta, cred că chiriile vor crește cu 40-50 la sută. Dacă există o creștere de 20 la sută a vânzărilor, chiriile vor crește cu 30 la sută.”, afirmă Akdoğan.

Potrivit experților imobiliari, unii cetățeni din Orientul Mijlociu și din țările din Golf, care au cumpărat 2-3 apartamente pentru a primi cetățenia turcă își păstrează casele goale.

Regulamentul de limitare a ratei de creștere a chiriei la locuințe până la 25 la sută a fost publicat în Monitorul Oficial din Turcia. Potrivit acestui regulament, rata de creștere a contractelor de închiriere reînnoite între 11 iunie 2022 și 1 iulie 2023 nu va depăși 25 la sută.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.