marți, mai 7, 2024

Turcia: Faimosul politician închis după gratii anunţă că se retrage din politică

Fostul copreședinte al Partidului Popular Democrat (HDP), care se află după gratii, Selahattin Demirtaș, a anunțat că se retrage din politici, conform Duvar English.

Demirtaș a împărtășit, pe 31 mai, două paragrafe din interviul său, care urmează să fie publicate mâine, pe platforma de știri online, Artı Gerçek.

„Îmi cer scuze sincer pentru că nu am putut să fac o politică care merită poporul nostru. Promit că voi corecta aceste deficiențe cu eforturile mele în practică. În timp ce voi continua lupta din închisoare, am renunțat la politica activă în acest stadiu”, susține Demirtaș.

Demirtaș se află în închisoare din 2016. Acesta riscă sute de ani de închisoare pentru acuzații legate de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în ciuda unei hotărâri anterioare a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), conform căreia a fost închis pe motive politice și ar trebui eliberat imediat.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.