miercuri, mai 1, 2024

Criza imobiliara din Turcia. Kılıçdaroğlu promite că va interzice vânzările de case către străini

Principalul candidat pentru președinție din opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu, a lansat un nou videoclip în care explică proiectele pentru criza locuințelor din țară, conform Gazete Duvar.

Într-un nou videoclip distribuit pe 29 aprilie, intitulat „Chiriile” Kılıçdaroğlu a spus că va interzice vânzările de case către străini, dacă va fi ales președinte.

„Această rușine se va termina. Într-un an, prețurile chiriilor au crescut cu 197 la sută. În timp ce salariul minim este de 8.500 de lire, chiria medie a unei case este de 7.400 de lire.”, afirmă politicianul, susținând că excesivă creștere a chiriilor au loc din cauza „capitalismului lui Erdogan”.

„Nici un singur străin nu va putea cumpăra o casă înainte de a rezolva problema locuinței poporului nostru. Nu voi lăsa un străin să cumpere imobilele de care poporul meu are nevoie pentru adăpost. Această rușine se va sfârși”.

Kılıçdaroğlu trimite refugiații acasă

Kılıçdaroğlu a mai declarat că nu-i pasă să fie numit discriminator sau rasist și a adăugat:

„Când trimitem refugiații în țările lor de origine în doi ani, prețurile caselor se vor stabiliza”.

25 la sută mai puțini proprietari

Kılıçdaroğlu a mai spus că Administrația pentru Dezvoltarea Locuințelor (TOKİ) a fost folosită în alte scopuri decât scopul propus.

„TOKİ, care a construit peste un milion de case în cei 15 ani dintre 1984-1999, a construit doar 506.861 de case în ultimii 20 de ani”.

Kılıçdaroğlu a declarat că guvernul a folosit TOKİ pentru patronaj și pentru a transfera resursele statului către grupurile de afaceri aliate, mai degrabă decât să ofere locuințe pentru săraci.

Politicianul a reamintit, de asemenea, că rata proprietății locuințelor a scăzut de la 75% în 2002 la 55% în prezent și a propus un proiect de locuințe sociale pentru a oferi locuințe la prețuri accesibile cetățenilor cu venituri mici.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.