vineri, mai 10, 2024

Alegeri din Turcia: Decalajul de gen în parlament rămâne. Un singur partid format din 40 la sută femei 


Listele de candidați parlamentari formate din 26 de partide politice pentru alegerile generale din 14 mai au dezvăluit că decalajul de gen în parlamentul turc continuă, conform Turkish Minutes.

Lista Partidului Stânga Verde (YSP) include cele mai multe femei candidate la parlament, cu 40% din total.

Un total de 37,6% dintre candidații parlamentari ai partidului naționalist IYI (Bun) sunt femei, în timp ce această cifră este de 26,3% pentru Partidul Popular Republican (CHP).

19% dintre candidații din partidului lui Erdogan, (AKP) și 12% dintre candidații de extremă dreapta, aliat cu Erdogan, Partidul Mișcării Naționaliste (MHP) sunt femei.

Reprezentarea femeilor în parlament a fost de 9,1% în 2007, 14,3% în 2011, 14,7% în 2015 și 17,1% în 2018.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.