duminică, aprilie 14, 2024

Apartamentele vechi din zona de coastă a Istanbulului au rămas libere după cutremurele din februarie

Mai multe apartamente din clădiri vechi, în special cele situate în cartierele periferice ale centrului turistic și economic din Istanbul, au rămas vacante din cauza fricii de cutremure, conform Daily Sabah.

În ultimele două luni, clădirile vechi disponibile pentru închiriere sau vânzare, din zonele precum Bakırköy și Zeytinburnu au rămas goale, în ciuda faptului că proprietari au scăzut chiriile.

Oğuzhan Okuklu, un agent imobiliar, a remarcat că prețurile de chirie ale clădirilor noi din Bakırköy sunt mari, iar clădirile vechi prețul a a scăzut pe fondul îngrijorările și temerile turcilor de după 6 februarie.

„Unele dintre clădirile vechi sunt vacante. Clădirile vechi nu sunt preferate în acest moment. Avem case care așteaptă vacante de două luni. Oamenii panicați din cauza raportărilor privind un potențial cutremur în Istanbul. După cutremurele de la Kahramanmaraș, oamenii au plecat din clădiri vechi. În Bakırköy, au fost oameni, aproape pe fiecare stradă, care au eliberat clădirile”, explică Okuklu.

Reiterând că chiriile au scăzut cu 10% față de acum două luni, Okuklu a remarcat faptul că prețul de închiriat care se ridica la 10.000 de lire,( 519 dolari), a fost redusă cu 1.000 lire, însă și așa „este foarte greu să închiriem clădiri vechi”,

Pe lângă Zeytinburnu și Bakırköy, districtele situate pe coasta europeană între Sirkeci și Silivri, inclusiv Florya, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü și Büyükçekmece sunt considerate mai riscante din cauza apropierii lor de falie.

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Turcia. Fără taxe de drum și transportul public gratuit timp de 9 zile, cu ocazia Ramadan Bayram

În urma unui decret al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ministrului Transporturilor și Comunicațiilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat drumurile și podurile publice vor fi gratuite timp de nouă zile în Istanbul, Ankara și Izmir.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.