duminică, aprilie 21, 2024

Caz șocant! Sora unui deținute torturată și găsită moartă, candidează la alegerile parlamentare

Sora lui Garibe Gezer, care ar fi fost bătută și hărțuită sexual de gardienii închisorii și găsită moartă în celula ei în decembrie 2021, va candida la alegerile parlamentare programate pentru 14 mai, conform Stockholm Center for Freedom.

Asya Gezer a anunțat că va candida alături de Partidul Stânga Verde (YSP).

„… Câțiva deținuți au murit în închisoare de la moartea lui Garibe. Femeile în special se confruntă cu mult mai multe încălcări ale drepturilor în închisoare. Mi-ar plăcea să fiu vocea tuturor prizonierilor, în special a celor de sex feminin”, susține Gezer.

În noiembrie, un procuror a refuzat să urmărească moartea lui Garibe Gezer, după care avocații familiei Gezer au anunțat că vor apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Într-o scrisoare trimisă HDP, Hașim Gezer, un deținut în închisoarea Elazığ și fratele lui Garibe Gezer, a spus că Garibe i-a spus într-un apel telefonic cum a fost abuzată fizic și sexual de gardieni din închisoarea Kandıra, din provincia Izmit.

Garibe i-a spus fratelui ei că a fost dusă într-o celulă, unde a fost dezbrăcată în fața paznicilor bărbați, bătută, hărțuită sexual și lăsată fără tratament medical.

Administrația închisorii a susținut că Gezer s-a spânzurat într-o celulă unde a fost încarcerată singură. Ea mai încercase să se sinucidă, dar a fost pusă într-o celulă izolată. Femeia a fost audiată și de parchet pentru că a vorbit despre maltratare.

În octombrie, 22 de deputate de la HDP au întrebat într-o întrebare parlamentară adresată ministrului de atunci al justiției, Abdülhamit Gül, dacă a fost deschisă o anchetă asupra gardienilor închisorii în acest caz.

În închisorile și centrele de detenție din Turcia au existat reclamații pe scară largă de tortură și maltratare, care până acum au rămas neinvestigate.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.