miercuri, mai 1, 2024

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia


Președintele Finlandei va merge pentru prima dată în regiunea afectată de cutremurele în vizita sa de două zile în Turcia, conform presei turcești.

Sauli Niinistö și-a început vizita de două zile în Karacasu, Maraș, unde au fost amplasate containere și corturi și a discutat cu victimele cutremurelor din 6 februarie.

Sauli Niinistö urmează să se întâlnească, astăzi, 17 martie, cu președintele Erdogan în complexul prezidențial din Ankara.

Erdogan este de așteptat să facă anunțuri cu privire la sprijinul Turciei pentru aderarea Finlandei la NATO în conferința de presă comună care urmează.

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Aderarea NATO

Niinistö a răspuns întrebărilor reporterilor după ce a vizitat orașul cu privire la poziția Turciei în raport cu oferta Finlandei la NATO. Oficialul a amintit că Erdogan a spus: „Ne vom face partea, ne vom ține promisiunea”.

Niinistö a declarat la Helsinki, miercuri, că Erdogan l-a invitat să fie prezent în Turcia când anunță sprijinul pentru aderarea Finlandei la NATO. Acest lucru este de așteptat să se întâmple vineri, iar Suedia va aștepta aprobarea Turciei la o dată ulterioară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.