vineri, mai 3, 2024

Incredibil! Profesoară arestată după ce a fost scoasă de sub dărâmături

O fostă profesoară a arestată după ce a fost salvată de sub dărâmăturile unei clădiri din sud-estul Turciei, conform Stockholm Center for Freedom.

Profesoara identificată a M. A, a fost salvată de sub dărâmăturile casei sale, după cutremurele masive care au lovit Turcia la începutul lunii februarie.

Femeia fost rănită grav și dusă la cel mai apropiat spital, unde M.A. a dat numărul ei de identitate furnizorilor de servicii medicale. La spital, autoritățile au descoperit un mandat de arestare nerezolvat.

Polițiștii au reținut-o la scurt timp după ce medicii s-au îngrijit de rănile ei, în ciuda indignării din partea rudelor și a altor victime ale cutremurului din spital.

M.A. a fost trimisă la închisoare pentru a-și ispăși pedeapsa de 6 ani, pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții Mișcării Gülen, inspirate de clerul musulman turc Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe premierul de atunci Erdogan, membrii familiei sale și cercul său apropiat. Erdoğan a intensificat represiunea împotriva mișcării în urma puciul eșuat din 15 iulie 2016.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.