vineri, martie 10, 2023

Turcia: Faimosul geolog a fost reținut în urma postări de pe Twitter

Un renumit geolog a fost reținut pentru una dintre postările sale pe rețelele sociale, sub acuzația de „instigare a oamenilor la ură și dușmănie”, conform Gazete Duvar.

Poliția turcă l-a reținut pe 28 februarie pe renumitul geolog, Ahmet Ercan, în provincia de est Elazığ, pe motivul uneia dintre postările sale.

Profesorul se confruntă cu acuzații de „instigarea oamenilor la ură și dușmănie” din cauza postării sale pe rețelele de socializare care spunea că au existat rapoarte despre femei abuzate sexual în zona cutremurelor.

Anterior, Ercan a declarat că statul a eșuat și că armata a intrat abia la 72 de ore după cutremure, un indiciu al „cât de proastă este sistemul unui singur om”.

Un alt coleg geolog, profesorul Naci Görür, a răspuns arestării.

„Din păcate, un om de știință care încearcă să informeze națiunea despre cutremur este supus unui astfel de tratament. Nu se potrivește țării noastre”, afirmă acesta.

Ancheta a fost deschisă de Parchetul Malatya. După interogatoriul său la secția de poliție, profesorul va fi transferat la Tribunalul Malatya pentru a depune mărturia la parchet.

Cutremurele din Turcia! Aproximativ 2.500 de corpuri neînsuflețite nu au fost identificate

Președintele Asociației Experților în Medicină Legală (ATUD), Ahmet Hilal a declarat că numărul oficial de morți este de 46.104.

Momentul impresionant! Câine salvat de sub dărâmături după trei săptămâni de la cutremur

Echipele l-au salvat, miercuri, pe Aleks și l-au dus la Haytap, o asociație turcă de protecție a animalelor din orașul Antakya.

Victimă a epurărilor guvernului s-a sinucis: „Mama a trei copii a intrat într-o depresie profundă.”

Moartea lui Fehmiye Çelenk, în vârstă de 44 de ani, a fost anunțată de deputatul Partidului Democrat Popular (HDP) Ömer Faruk Gergerlioğlu pe Twitter.

Impresii de la conferința „Mișcarea Hizmet și răspunsurile sale la provocările contemporane”

Evenimentul, care a avut loc imediat după cutremurul care a avut loc în țara noastră și a întristat întreaga lume, a debutat cu un minut de reculegere pentru cetățenii noștri care și-au pierdut viața. 

Proteste masive în Istanbul, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Poliția a intervenit violent

Femeile s-au adunat în strada Istiklal miercuri seară, în ciuda interdicției impuse. Poliția a intervenit brutal, arestând cel puțin 10 femei.

Turcia: Guvernul vrea demolarea bisericii istorice avariată în urma cutremurelor

Potrivit pastorului bisericii, Yohanna Papazoğlu, clădirea, care a fost distrusă în urma unui cutremur în 1872 și reconstruită în 1897, deservește o congregație de 1.900 de creștini ortodocși.

Totul despre viața politică a lui Kemal Kılıçdaroğlu, principalul contracandidat a lui Erdogan la alegeri prezidențiale

Iată principalele evenimente cheie din viața politică a lui Kılıçdaroğlu: de la deputat, la primăria Istanbul, președinția partidului, până la lupta împotriva lui Erdogan la alegerile din 2023.

Opoziția a decis! Cine îl înfruntă pe Erdogan la alegerile din 2023?

Alianța Națională din opoziția Turciei a anunțat, pe 6 martie, că liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, va fi candidatul comun pentru viitoarele alegeri prezidențiale.