duminică, aprilie 28, 2024

Turcia: Demolări în ciuda faptului că animalele de companie încă sunt prinse sub dărâmături

Demolările clădirilor care au fost grav avariate după cutremurele din 6 februarie, au început în ciudat faptului că încă sunt animale de companie aflate în clădire, conform Bianet.org

Autoritățile au dispus, pe 21 februarie, demolarea complexele rezidențiale din centrul orașului din sud-estul oraşului Diyarbakır.

Municipalitatea a început eforturile de salvare pentru cel puțin 14 animale prinse în clădiri. Eforturile au eșuat deoarece o macara așteptată nu a ajuns la fața locului.

„Macaraua nu a venit”

Alper Yalçın, activist pentru drepturile animalelor, care a fost la fața locului în această dimineață, a declarat că autoritățile nu au anulat ordinul de demolare, în ciuda tuturor eforturilor.

„Un terasament a mers în spatele complexului. Demolarea a început acum. Singurul lucru de care aveam nevoie era o macara cu coș și nu a mai venit de aseară. Echipele de căutare și salvare de aici spun că au o autoritate limitată.”, afirmă activistul.

Situația a fost de asemenea discutată pe larg pe rețelele de socializare, oamenii cerând municipalității și guvernatorului să ia măsuri.

Unul dintre complexele rezidențiale au fost demolate în ciuda faptului că 12 pisici, un câine și o pasăre erau încă în viață.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.