luni, mai 6, 2024

Vești bune pentru turiștii moldoveni! Un zbor direct către Istanbul a fost introdus

Un operator aerian a anunțat, joi, deschiderea unei noi rute din Iași către Istanbul, conform Apix.

Wizz Air, operatorul aerian cu cele mai multe zboruri externe disponibile de la Iași, a anunțat că cursa va fi disponibilă din 4 aprilie, iar noua rută directă va fi operată cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână.

Zborurile vor fi în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă, iar, în prezent, sunt scoase la vânzare bilete pornind de la suma de 119 lei.

„Lansarea rutei Iași-Istanbul este o veste extraordinară. Practic, prin această rută mult așteptată suntem cu adevărat conectaţi cu întreaga lume – oricine va dori să călătorească din Iași prin aeroportul-hub din Istanbul, va avea posibilitatea să ajungă în destinații din America de Nord, Asia ori Australia. În plus, Istanbul este orașul ce se întinde pe două continente, acest lucru asigurându-i o poziționare strategică atât din punct de vedere comercial, cât și din punct de vedere turistic, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării întregii regiunii”, a declarat șeful aerogării ieșene, Romeo Vatră.

Potrivit site-ului companiei Wizz Air, începând cu 18 mai vor fi introduse zboruri directe de la Cluj-Napoca şi Bucureşti către Antalya. De la Cluj-Napoca vor fi două zboruri pe săptămână către destinaţia din Turcia, în timp ce de la Bucureşti vor fi trei curse în fiecare săptămână.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.