vineri, mai 3, 2024

Erdogan declarații despre Ronaldo: „L-au irosit pe Ronaldo. I-au impus o interdicție politică”

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan spune că fotbalistul portughez „susţine cauza palestiniană”, în ciuda lipsei de declaraţii publice din partea lui despre Palestina, conform Aljazeera.com

Liderul turc a declarat că Cristiano Ronaldo a fost supus unei „interdicții politice” la Cupa Mondială, în timp ce l-a comparat pe fotbalistul portughez cu Lionel Messi.

„L-au irosit pe Ronaldo. Din păcate, i-au impus o interdicție politică. Trimiterea unui fotbalist ca Ronaldo pe teren cu doar 30 de minute rămas i-a distrus sănătatea mintală și i-a luat energie. Ronaldo este una dintre persoanele care sprijină cauza palestiniană”, afirmă Erdogan, duminică, la un eveniment pentru tineri în provincia Erzurum.

Ronaldo a intrat ca înlocuitor în a doua jumătate a meciului din sferturile de la Cupa Mondială împotriva Marocului, în care Portugalia a pierdut cu 1-0.

Imagini falsificate ajunse virale

Ronaldo nu a făcut niciodată declarații publice cu privire la conflictul Israel-Palestina, în ciuda articolelor false și a fotografiilor false care apar periodic online.

O poveste difuzată pe scară largă conform căreia Ronaldo a donat 1,5 milioane de euro palestinienilor după ce a scos la licitație un premiu, a fost negată în 2019 de o companie de management sportiv care îl reprezintă pe fotbalist.

O imagine a lui Ronaldo ținând o pancartă care spunea „Împreună cu palestinienii” în spaniolă, care a fost distribuită pe scară largă online, a fost, de asemenea, falsificată.

Ronaldo a fost fotografiat cu o eșarfă palestiniană în jurul umerilor, dar aceasta reprezenta Asociația Palestiniană de Fotbal, iar fostul jucător de la Real Madrid și Manchester United stătea lângă șeful acestei asociații, Jibril Rajoub.

Ronaldo s-a întâlnit, de asemenea, cu mai mulți miniștri israelieni și a fost fotografiat prezentând unul dintre tricourile sale de fotbal fostului ministru de externe israelian, Israel Katz.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.