vineri, mai 3, 2024

Brațul lung a lui Erdogan: Om de afaceri turc răpit din Azerbaidjan și adus în Turcia

Un om de afaceri turc dispărut în Azerbaidjan, pe 6 septembrie și a reapărut în custodia poliției din Turcia, conform Turkish Minutes.

Uğur Demirok a fost răpită și adusă ilegal în Turcia de către Organizația Națională de Informații (MIT).

Demirok, în vârstă de 42 de ani, care a lucra în ultimii șapte ani în afacerea cu echipamente medicale în Baku, Azerbaidja, și-a părăsit casa pentru a merge la muncă în dimineața zilei de 6 septembrie.

Un muncitor de la spălătoria auto de pe aceeași stradă cu biroul lui Demirok, în fața căreia i-a fost găsită mașina cu ușile descuiate în ziua în care a dispărut, i-ar fi spus soției omului de afaceri că a văzut oameni mascați care l-au urcat într-o dubă.

Turcia afirmat, apoi neagă că Demirok a fost reținut

Ömer Faruk Gergerlioğlu, un avocat al drepturilor omului și reprezentant al Partidului Democrat al Poporului (HDP) pro-kurd, a dus adus problema răpirii lui Demirok pe ordinea de zi a parlamentului, spunând că familia omului de afaceri este îngrijorată pentru siguranța lui și îndemnând Ministerul de Interne și Departamentul de Poliție din Ankara să emită o declarație.

„TEM [inițial] a recunoscut că l-au ținut pe Demirok în detenție și apoi a negat. … Invit Ministerul de Interne și Departamentul de Poliție din Ankara, unde [victimele] disparițiilor forțate [de obicei] apar după un timp, să facă o declarație cât mai curând posibil”, afirmă parlamentarul.

Potrivit deputatului, oficialii azeri au spus familiei lui Demirok că a fost dus în Turcia ca parte a unei operațiuni desfășurate de spioni turci. După ce au mers la biroul persoanelor dispărute din Ankara, familia a constatat că Demirok era reținut la filiala antiterorism (TEM) a Departamentului de Poliție din Ankara.

Cu toate acestea, când avocatul lui Demirok a mers să-l vadă, oficialii i-au spus că Demirok nu era acolo.

Zeci de dispariții forțate au fost raportate în Turcia de la puciul eșuat din 2016, peste 20 dintre victime raportând că au fost supuse torturii în timpul în care au fost „dispărute”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.