marți, mai 7, 2024

Turcia: Președintele producătorilor de pâine arestat pentru că l-a insultat pe Erdogan. Iată ce expresie a folosit!

Președintele Uniunii Producătorilor de Pâine a fost arestat sub acuzația de că l-a „insultat pe Președinte Turciei”, după ce a folosit o expresie într-o emisiune televizată conform Bold Medya.

Cihan Kolivar a fost reținut după ce a zis: „Pâinea este hrana de bază a societăților stupide.”

Avocatul său a declarat că arestarea lui Kolivar nu are legătură doar cu declarațiile sale despre pâine, ci că a fost arestat sub acuzația de „insultare a preeședintelui” din cauza declarațiilor sale într-o postare pe Twitter din trecut.

„Nu am o problemă cu guvernul central. Problema mea este cu primăriile. Municipalitățile raionale permit brutării fără licență. Când am spus că pâinea este hrana de bază a societăților stupide, am vrut să explice că pâinea este dăunătoare sănătății.”, susține Kolivar.

Insultarea președintelui face obiectul unor acuzații penale în temeiul controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK), iar mii de oameni din țară sunt investigați, majoritatea fiind amenințați cu închisoarea pentru presupusele insulte ale lui Erdogan. Acuzația poate să ducă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Cazurile de insulte provin, în general, din postările pe rețelele sociale distribuite de oponenții lui Erdoğan. Poliția și sistemul judiciar turcesc percep chiar și cele mai minore critici la adresa lui Erdogan sau a guvernului său ca pe o insultă.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.